Valtteri Bottas ruoskii itseään: pitää parantaa merkittävässä asiassa Lewis Hamiltonia vastaan

Mercedeksen Valtteri Bottas majailee seitsemän F1-kisan jälkeen MM-sarjassa toisena, 29 pisteen päässä tallikaveristaan Lewis Hamiltonista. Nastolalaiskuski vaatii itseltään parempaa kilpailuissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas aloitti kauden upeasti dominoivalla esityksellä Australian GP:ssä ja kävi seuraavissa kisoissa usein tiukkaa kissa ja hiiri -leikkiä Hamiltonia vastaan. Viime kisoissa kelkka on alkanut kuitenkin kääntyä viisinkertaisen maailmanmestarin Hamiltonin eduksi.

Bottas on ajanut tällä kaudella kolme paalupaikkaa, Hamilton kaksi. Kilpailuissa Hamilton on näyttänyt hauistaan ja kaasuttanut viisi voittoa Bottaksen kahta vastaan.

– Nyt on ollut todella tiukkaa Lewisin ja minun välilläni, tiukempaa kuin koskaan aika-ajoissa ja kisavauhti on ollut puoleltani parempaa kuin 2017 tai 2018, Bottas sanoi.

– Kisavauhti on kuitenkin yksi asioista, joita minun täytyy parantaa ja johon keskittyä, eri radoilla, erilaisissa olosuhteissa.

Bottas arvioi pelin ratkeavan pieniin marginaaleihin ja siihen, kuka pystyy käyttämään mahdollisuutensa kisaviikonloppuina.

– Yhä on 14 kisaa jäljellä. Se on paljon, ja uskon, että momentum tulee vaihtelemaan kisasta toiseen läpi vuoden.

Edellinen GP Kanadassa oli Bottakselle vaikea, ja hän jäi neljänneksi. Sitä ennen nastolalainen sijoittui Monacossa kolmanneksi törmättyään Red Bullin Max Verstappenin kanssa varikolla ja jouduttuaan ylimääräiselle varikkopysähdykselle.

– En ole eri syistä pystynyt maksimoimaan pisteitä viimeisissä kahdessa kisassa, mutta mikään ei ole muuttunut, Bottas vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat