Valtteri Bottas palaa F1:n ”toiseen sarjaan” – samana viikonloppuna jättitapahtuma

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas on mukana sunnuntaina käytävässä F1-sarjan virallisessa virtuaalikilpailussa Kanadassa. Bottas on yksi viidestä F1-kuljettajasta, jotka ovat vahvistaneet osallistuvansa kilpailuun.

Bottas teki virtuaalidebyyttinsä muutama viikko sitten Monacon katuradalla. Tuolloin Bottaksen kisa meni piloille heti alkumetreillä, kun hän jäi jumiin isoon kolarisumaan.

Tämän jälkeen Bottasta ei nähty Azerbaijanin kisassa, mutta nyt hän hyppää kehiin.

Bottaksen lisäksi F1-kuskeista mukaan ovat ilmoittautuneet Red Bullin Alex Albon, AlphaTaurin Pierre Gasly sekä Williams-kaksikko George Russell ja Nicholas Latifi.

F1 Esports: Virtual Grand Prix sunnuntaina kello 19.00 C More Sport 2 -kanavalla sekä cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Jättitapahtuma

Sunnuntain kuljettajakokoonpanosta puuttuu useita vakiokasvoja, kuten Ferrari-tähti Charles Leclerc, sosiaalisessa mediassa suosiota nauttiva McLaren-kuski Lando Norris ja Kimi Räikkösen Alfa Romeo -tallikaveri Antonio Giovinazzi.

Syy tälle on se, että he osallistuvat viikonloppuna järjestettävään isoon Le Mansin 24 tunnin virtuaalikilpailuun. Kisassa on mukana satakunta kisaajaa.

Leclercin, Norrisin ja Giovinazzin lisäksi osallistujalistalta löytyy muun muassa F1-tähti Max Verstappen. Hän ja Norris ovat samassa autokunnassa suomalaisen Greger Huttun kanssa.

Leclerc ja Giovinazzi ovat taas Ferrari-vetoisessa autoryhmittymässä.

Leclercin poissaolo tietää sitä, että Williams-kuski Russell on varmuudella F1:n virtuaalisarjan mestari. Russell on voittanut edelliset kolme kilpailua.

Sunnuntain Kanadan kisa on F1:n viimeinen virallinen virtuaalikilpailu ennen kuin kisatoiminta palaa radoille Itävallassa.

Lue myös:

    Uusimmat