Lewis Hamiltonin ylivoimasta vähättelevä arvio – Mercedes-pomo lataa Max Verstappen -varoituksen

Mercedes-tähti Lewis Hamilton löi muille luun kurkkuun ylivoimaisella näytöksellä formula ykkösten Steiermarkin GP:n aika-ajoissa, mutta tallipäällikkö Toto Wolff muistuttaa vaarasta, joka vaanii vieressä eturivissä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton päihitti sadekelillä käydyissä aika-ajoissa toiseksi sijoittuneen Red Bull -kuski Max Verstappenin peräti 1,2 sekunnilla.

– En muista, milloin formula ykkösissä olisi ollut noin iso ero (aika-ajoissa) ykkösen ja kakkosen välillä, Toto Wolff puhalteli ORF:lle.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko ei pidä olosuhteiden myötä isoa aikaeroa "merkittävänä", vaikka myöntääkin, että Hamiltonilla on etu sunnuntain kisaan.

– Sääennuste on huono uutinen meille. Kuumassa kelissä mahdollisuudet olisivat 60–40 Verstappenille. Viileämmissä oloissa ne ovat 60–40 Hamiltonille, Marko sanoi.

Wolff itse kokee Verstappenin varteenotettavaksi uhkaksi. Alankomaalainen voitti Red Bull Ringillä käydyn kisan kahtena edellisenä vuonna.

– Max on eturivissä, joten mikä tahansa on mahdollista. Hän voi voittaa kisan, Wolff sanoi.

Wolff kiinnitti huomiota myös moniin aika-ajojen piristysruiskeisiin.

– Tällaisessa sessiossa voi todella nähdä kuljettajalahjakkuuden, joka meillä on lajissa. Kyse ei ole vain Lewisista ja Maxista. Esteban Ocon oli viides, Carlos Sainz kolmas ja George Russell 12:s Williamsilla. Se oli hienoa suorittamista nuorilta kuskeilta, Wolff hehkutti.

Russell lähtee kilpailuun 11. ruudusta Ferrarin Charles Leclercin lähtöruuturangaistuksen myötä. Kauden avauskisan samalla radalla voittanut Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas jäi aika-ajoissa neljänneksi, 1,4 sekuntia Hamiltonia hitaammalla ajalla.

Lue myös:

    Uusimmat