Valtteri Bottas myöntää: Mercedeksessä on nyt huolestuttava vika – "Talli ei itsekään tiedä"

Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen sunnuntai päättyi iloisiin juhliin. Bottas kiipesi Itävallan Red Bull Ringin lähtösuoralle viritetyn palkintopallin keskimmäiselle paikalle. Skenaario oli kuitenkin murentua, kun Bottaksen autosta havaittiin huolestuttava vika.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes kertoi jo kisan aikana Bottakselle ja tämän tallikaverille Lewis Hamiltonille vaihdelaatikkoon liittyvästä sensoriviasta.

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan oli epäselvää, että saisiko Mercedes molemmat autot maaliin.

Nyt isoin kysymys liittyy siihen, että pystyykö Mercedes korjaamaan vian vain muutaman päivän sisällä. F1-kausi kun jatkuu Itävallan radalla heti ensi viikonloppuna.

– Se on hyvä kysymys, Bottas myöntää MTV Urheilulle.

– Sen kun tietäisi. Ei varmaan talli itsekään tiedä, että kuinka nopeasti tuo pystytään ratkomaan. Veikkaan, että kyllä sille jotain pystytään tekemään, mutta se, että onko kaikki ihan 100 prosenttisessa kunnossa, niin sitä ei vielä tiedetä, Bottas jatkaa.

Bottas kuitenkin luottaa talliin, joka on dominoinut F1-ympyröitä jo usean vuoden ajan.

– Tehtaalla on varmasti kiirus seuraavien päivien aikana. He varmasti toivovat, että he pystyvät korjaamaan kaiken. Se nähdään. Mutta jos joku, niin tämä talli löytää viat ja pystyy korjaamaan ne. Luottoa löytyy.

Kaikki hyvin

Viasta huolimatta Bottas saattaa hymyillä. Avausviikonloppu tuotti hänelle pistettä vaille täydellisen lopputuloksen.

– Kauden avauskilpailu ja voitto. Toki koin saman viime vuonna, mutta nyt oli vieläkin pidempi tauko. Totta kai tämä tuntuu hyvältä! Bottas myöntää.

– Tiedossa on kuitenkin se, että kaudesta tulee lyhyempi kuin normaalisti. Täten tällä on vielä suurempi merkitys. Ja kyllähän se antaa luottamusta tuleviin kisoihin, kun pystyy aloittamaan kauden niin hyvällä tasolla. Näki myös sen, että ei ole mitään syytä, miksi näin ei voisi jatkua. Vauhtia löytyy, niin kuin oli suunniteltu.

Mercedes oli Bottaksen omin sanoin aivan omassa sarjassaan lauantain aika-ajoissa, kun se jätti kolmanneksi tulleen Red Bullin Max Verstappenin puolen sekunnin päähän.

– Totta kai yllätti, että muut olivat niin paljon perässä. Jos kisavauhtia miettii, niin kyllähän meillä on nopein auto – ainakin tällä radalla, tällä hetkellä. Mutta tämä on vasta ensimmäinen kisa ja vain yksi rata. Mutta tämä osoittaa sen, että eivät asiat kovin huonosti ole. Auto on hyvä ja kunhan vain saadaan luotettavuushommat kuntoon, niin kaikki on hyvin, Bottas pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat