Valtteri Bottas toivoo sopimusneuvotteluihin pikaista ratkaisua, kisakalenteri luo omat vaikeutensa – "Se ei ole hyväksi, ja olen oppinut sen"

Valtteri Bottas aloitti F1-kauden parhaalla mahdollisella tavalla voittamalla viime viikonloppuna ajetun Itävallan GP:n. Hän toivoo voiton tuottaman tunteen kantavan tällä kaudella pitkälle ja poikivan jossain vaiheessa jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas aloitti kauden voitolla myös viime vuonna, mutta tuolloin suomalaisen veto hyytyi kauden edetessä ja tallikaveri Lewis Hamilton pääsi juhlimaan jo kuudetta maailmanmestaruuttaan.

Kun kausi 2020 jatkuu tulevana viikonloppuna toisella Red Bull Ringillä ajettavalla osakilpailulla, Bottaksella on mahdollisuus napata ensimmäisen kerran urallaan toinen peräkkäinen GP-voitto.

– Tällaisesta alusta saa tietysti hyvän fiiliksen, ja sitä momentumia ja itseluottamusta haluaa pitää yllä, mutta loppujen lopuksi pitää työskennellä normaalisti. Jokainen kisaviikonloppu on omansa. Kaikki alkaa aina nollasta, ja yritämme tehdä asiat paremmin kuin edellisessä kisassa. Pitää oppia ja nostaa tasoa. Se on suunnitelmani. Kilpailut tulevat vastaan nopeasti, joten oppimisessa ja tallin kanssa työskentelyssä on oltava tehokas. Se on kaiken avain, Bottas sanoi torstaina.

– Hyvistä tuloksista, erityisesti voitoista, täytyy totta kai nauttia, mutta tässä lajissa ei voi nauttia liian pitkään.

Kuluva kausi on Bottaksen neljäs Mercedeksellä. Hän on aina joutunut odottamaan jatkosopimusta melko pitkälle kesään, ja koronan luoman poikkeustilanteen vuoksi niin käy väistämättä nytkin.

Bottas toivoo, että mahdollinen jatkosopimus tehtäisiin mahdollisimman aikaisin, mutta hän ei ota asiasta paineita – eikä hänen varsinaisesti tarvitsekaan, sillä niin tallipäällikkö Toto Wolff kuin emoyhtiö Daimlerin puheenjohtaja Ola Källenius ovat sanoneet, että Mercedes haluaa jatkaa kaudella 2021 nykyisellä kuljettajakaksikollaan.

– Tämä on erikoinen kausi. Ajankohtia ei voi verrata muihin kausiin, kun olemme ajaneet nyt vasta yhden kisan. Toisaalta asialla ei ole kiire, mutta toisaalta sillä on kiire. Aika kuluu nopeasti. Kausi on lopuillaan ennemmin kuin huomaammekaan. Toivottavasti voimme tehdä sopimusasialle pian jotain, ja saan sen pois mielestäni. Se ei ole hyväksi, kun asiat venyvät, ja olen oppinut sen.

– Ehkä muutamien ensimmäisten kisojen jälkeen, kun on yksi vapaa viikonloppu, on aikaa neuvotteluille. Kausi alkoi kannaltani hyvin, joten ei kannata yliajatella tai stressata. Täytyy vain pitää suoritustaso ylhäällä niin olen varma, että saamme jotain aikaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat