Tunnelin päässä näkyy valoa! Kimi Räikkönen on varovaisen toiveikas Alfa Romeon iskukyvystä – "Taisimme ymmärtää jotain"

F1-kauden avausviikonloppu oli Kimi Räikköselle pettymys, mutta Alfa Romeon suomalaisveteraani uskoo, että kun kausi jatkuu nyt samaisella Red Bull Ringillä, hänellä on mahdollisuudet parempaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen jäi viime viikon aika-ajossa toiseksi viimeiseksi, ja vaikka kisavauhti oli lopulta hieman parempaa, käteen jäi nolla pistettä, kun Alfa Romeon oikea etupyörä irtosi täysin yllättäen pian toisen varikkopysähdyksen jälkeen.

Kauden toisena GP-viikonloppuna Räikkönen ja Alfa Romeo haluavat parantaa edellisestä, ja perjantain perusteella parannus on täysin mahdollinen. Räikkösen mukaan C39-auto tuntuu aika-ajosäädöissä viime viikkoa paremmalta.

– Taisimme ymmärtää jotain, mutta vielä on varhaista sanoa. Yleisesti ottaen olen kuitenkin vähän tyytyväisempi siihen, miten auto käyttäytyy. Nämä olivat vasta harjoitukset. Katsotaan, mitä tapahtuu. Ainakin olemme menneet vähän eteenpäin, Räikkönen tuumi.

Räikkönen oli perjantain toisissa harjoituksissa jopa nopeampi kuin viime viikon aika-ajoissa. Tämä johtui osittain siitä, että viikonlopun epävakainen sää saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa siihen, että sunnuntain lähtöjärjestys määräytyy toisten harjoitusten tulosluettelon perusteella.

– Se on sama kaikille. Olemme olleet tässä tilanteessa ennenkin. Aina voi yrittää, sillä koskaan ei tiedä, mitä olosuhteiden kanssa tapahtuu. Kaikki taisivat toimia samalla tavalla.

Kisavauhdista Räikkönen ei osaa vielä sanoa kovin paljoa, osittain siksi, ettei hän päässyt perjantaina ajamaan pitkää kisavetoaan suunnitellusti läpi.

– Meillä oli pieni ongelma, ja jouduimme keskeyttämään kisavedon. Sitä lukuun ottamatta päivä oli hieman positiivisempi. Toivotaan, että tämä viikonloppu olisi viime viikkoa parempi, mutta se nähdään. Pitää vain varmistaa, että pääsemme maaliin.

Lue myös:

    Uusimmat