Valtteri Bottaksella suuri ryöstö mielessä Lewis Hamiltonin kotikisassa: ”Mikäs sen parempaa”

Valtteri Bottas hamuaa takaisin voittokantaan F1-kauden jatkuessa tallikaverinsa Lewis Hamiltonin ja myös Mercedes-tiimin kotiradalla Britannian Silverstonessa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksen edellisestä voitosta on vierähtänyt jo kuusi kisaa, ja Hamilton on sillä välin karannut 31 pisteen MM-johtoon. Viime kisassa Itävallassa Bottas pystyi kaventamaan eroa muutamalla pisteellä, mutta taistelun jatkamiseksi suomalaisen olisi pystyttävä voittoihin mahdollisimman monessa kisassa.

Se voi olla helpommin sanottu kuin tehty, sillä kausi jatkuu Hamiltonille vahvoilla Silverstonen, Hockenheimin ja Unkarin radoilla. Ensimmäinen isku olisi nyt suoritettava englantilaisen kotiyleisön edessä.

– Itselle nyt oikeastaan ainoa juttu mielessä on, että pitää koettaa napata se voitto – ei ole vähään aikaan tullut – niin päästään taas oikealle tielle, Bottas sanoo C Morelle Silverstonessa.

– Tiimikaverilla on täällä paljon supportia, mutta kyllä tuntuu, että itsellekin ja meidän tiimillemme. Ja mikäs sen parempaa kuin päihittää tiimikaveri tämmöisessä paikassa.

Hamilton on osoittanut pystyvänsä kaivamaan parhaan itsestään esiin aina tilanteen kiristyessä. Kotikisakin on ollut hänelle monena vuonna suurta juhlaa. Huomiota kohdistuu pienemmässä mittakaavassa myös koko tiimille, sillä Mercedeksen tehtaat sijaitsevat vain vartin ajomatkan päässä Brackleyssa, ja paikalla on paljon tiimiväkeä, joka ei muuten pääse seuraamaan kisoja paikan päälle.

Bottas pitää kuitenkin hyvänä, että valokeila on Hamiltonissa.

– Itselle se on oikeastaan aina parempi, mitä vähemmän on ylimääräistä hässäkkää. Sen enemmän on energiaa reservissä itse hommaan, joka merkkaa eli ajamiseen. Tietenkin Lewis on tottunut menemään ja tekemään kaikenlaisia juttuja, mutta keskitytään omaan tekemiseen ja katsotaan, mitä tulee, Bottas ennakoi viikonloppua.

Lue myös:

    Uusimmat