Valtteri Bottaksella selkeästi paremmat asetelmat? F1-asiantuntija: kärkitaistoon nyt selkeä muutos

Jatkuuko Leclercin voittoutki? – F1-asiantuntijat ruotivat tulevaa Singaporen kisaa 11:35
Videolla C Moren F1-selostaja Niki Juusela ja asiantuntija Ossi Oikarinen ennakoivat Singaporen GP-viikonloppua.

F1-sarjassa Ferrarin monacolaiskuljettaja Charles Leclerc on ollut viime kisoissa ykkösnimi. Leclerc nappasi voitot sekä Belgiasta että viikkoa myöhemmin Italiasta. Onko Leclerc kuningas myös ensi viikonloppuna Singaporessa? C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen uskoo voimasuhteiden kääntyvän nyt aivan toiseen suuntaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.25,
2. harjoitukset klo 15.25
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Leclerc hyödynsi optimaalisesti Ferrarin voittoikkunan. Belgian Span ja Italian Monzan radat kun sopivat erinomaisesti italialaistallin tämän kauden autolle.

– Kun mennään huippunopeille radoille, missä tarvitaan paljon moottoritehoa, silloin Ferrari on hyvin vahva. Nyt kun mennään ihan toisenlaisille radoille, joissa tarvitaan paljon erilaista pitoa ja moottorista enemmän vääntöä kuin huipputehoa – näissä Mercedes on ollut vahvempi. Nämä ovat sopineet myös Red Bullille, Oikarinen miettii.

Oikarisen mukaan kärkitallien kamppailussa suomalaiskuski Valtteri Bottas voi nyt hymyillä leveästi. Mercedeksen tilanne näyttää huomattavasti paremmalta kuin Belgiassa ja Italiassa.

– Epäilen suuresti, että Ferrari voi voittaa nyt. Uskon, että Mercedes-kuljettajat tulevat olemaan kärjessä. Ja uskon myös siihen, että Red Bull -kuljettajat haastavat Leclercin ja Sebastian Vettelin.

Miten sitten todellisuus menee? Singaporeen liittyy oma historiamielenkiinto, sillä Mercedes oli aikanaan jopa pulassa kyseisellä katuradalla. Tuoreeltaan tilanne on kääntynyt ja Mercedes on nostanut päätään niin Singaporessa kuin monella muulla hieman hitaammalla radalla.

C Moren F1-asiantuntijan Oikarisen mukaan arvaamattomuus on ollut yksi iso tekijä tällä kaudella. Tämä siitä huolimatta, vaikka Mercedes on hallinnut valmistajien MM-sarjaa ja Lewis Hamilton kuljettajien MM-taulukkoa.

– Monta kertaa ennen viikonlopun alkua on ajateltu, että näin tämä tulee menemään. Sitten ollaankin nähty aika suuria yllätyksiä. Se on pitänyt kilpailun hyvin mielenkiintoisena.

– Ferrari tuo päivityspaketin tälle viikonlopulle, jonka pitäisi tuoda autoon lisää vauhtia. Henkilökohtaisesti kuitenkin epäilen, että tämä tulee olemaan vaikeampi viikonloppu heille. Tietenkin toiveissa ja unelmissa on se, että aika-ajoissa kolmen kärkiauton joukossa on kolmen eri valmistajan autot. Se takaisi mahtavan kisan, Oikarinen pohtii. 

Lue myös:

    Uusimmat