Valtteri Bottas manasi Viaplaylla aika-ajoja: "Yhtäkkiä oltiin ulkona"

Valtteri Bottas jäi Silverstonen aika-ajossa sijalle 16 haastavissa ja vaihtelevissa olosuhteissa.

Aika-ajo aloitettiin Silverstonen radalla todella kosteissa merkeissä ja kaikki autot lähtivät radalle välikelin renkailla. Rata kuivui melko nopeasti, ja pian päästiin siirtymään kuivan kelin renkaisiin.

Koko aika-ajon ensimmäisen osion kärkikymmenikössä roikkunut Bottas tipahti osion loppuhetkillä sijalle 16 ja pois jatkosta.

Varmaan oltiin ensimmäisiä autoja, jotka aloittivat viimeisen kierroksen. Tietenkin rata näköjään parani lopussa. Harmi homma. Viimeinen info, mitä kuulin ennen viimeistä kierrosta oli, että olen top 10:ssä, mutta sitten yhtäkkiä oltiin ulkona, Bottas kertasi oman aika-ajonsa loppuhetkiä Viaplayn lähetyksessä.

Varsinkin aika-ajon ensimmäisellä osiolla moni kuljettajista oli vaikeuksissa. Molemmat Red Bullit kävivät hiekan puolella ja Sergio Perezin kannalta ulosajo oli kohtalokas, sillä hän joutui keskeyttämään ja jäi sijalle 19. Myös Max Verstappen käväisi hiekan puolella, mutta selvisi säikähdyksellä.

Kyllä siinä sai olla kieli keskellä suuta. Joka kierros ja joka mutka oli erilainen. Ei löytynyt tänään tarpeeksi pitoa, mutta yritetään löytää sitä huomenna, Bottas sanoi.

Ennen viikonloppua Bottas linjasi pistesijan omaksi tavoitteekseen. Aika-ajon epäonnistumisen jälkeen tavoite näyttää haastavalta saavuttaa.

– Kyllä ne pisteet ovat huomenna mahdollisia. Varsinkin kun keli voi huomenna olla mitä vain. Jos saadaan kaikki huomenna osumaan kohdilleen, niin kyllä sen pitää olla tavoitteena, Bottas totesi.

Lue myös:

    Uusimmat