Mersut yllättivät F1-aika-ajossa – Red Bullit lipsuivat hiekalle

Red Bullin Sergio Perez ajoi Silverstonen aika-ajon ensimmäisellä osiolla pihalle. Valtteri Bottas joutui pettymään jälleen kerran.

Mercedeksen George Russell kaasutteli Silverstonen osakilpailun paalupaikalle, kun hän piti aika-ajossa nopeinta kyytiä. Mercedes miehitti sunnuntain osakilpailuun eturivin, kun Lewis Hamilton porhalsi kakkoseksi.

Red Bullille Silverstonen aika-ajo oli pettymys, sillä Max Verstappen jäi vasta neljänneksi, kun hänen eteensä kiilasi vielä McLarenin Lando Norris. Red Bullin Sergio Perez ajoi ensimmäisessä osiossa pihalle ja jäi toiseksi viimeiseksi.

Sauberin Valtteri Bottas oli vaisu ja lähtee sunnuntain kilpailuun vasta sijalta 16.

Toinen osio

Jo aika-ajon ensimmäisellä osiolla nähtiin yllätyksiä ja läheltä piti -tilanteita, ja ne jatkuivat Q2:lla. Ferrarin Charles Leclerc joutui pettymään, kun hän jäi aika-ajon viimeisen osion ulkopuolelle ajamalla sijalle 11. Hän hävisi muun muassa Williamsin Alexander Albonille, joka selvitti tiensä aika-ajon viimeiseen osioon. 

Leclercin lisäksi toiseen osioon jäivät Logan Sargeant, Yuki Zunoda, Guanyu Zhou ja Daniel Ricciardo.

Ensimmäinen osio 

Suurin epäonnistuja Silverstonen aika-ajossa oli hiljattain Red Bullin kanssa jatkosopimuksen tehnyt Sergio Perez. Hän menetti autonsa hallinnan ja päätyi hiekalle. Auto ei osunut seinään eikä ilmeisesti vaurioitunut, mutta ajokki juuttui hiekkaan niin pahasti, että Perez ei päässyt jatkamaan. Hän joutui kapuamaan autostaan pois ja jättämään aika-ajon kesken.

Perez oli ennen ulosajoaan vaihtanut kuivan kelin renkaat alleen. Red Bull -kuljettaja oli lopulta aika-ajon 19:s, eli toiseksi viimeinen.

Myös Max Verstappen kävi hiekan puolella, mutta selvisi seikkailustaan säikähdyksellä ja selvisi jatkoon.

Valtteri Bottakselle Silverstonen aika-ajo oli katastrofaalinen. Hän jäi ensimmäisen osion 16:nneksi eikä selvinnyt jatkoon. Bottas lähtee siis huomiseen osakilpailuun sijalta 16. Ensimmäisellä osiolla jatkosta tippuivat suomalaisen lisäksi myös Gasly, Magnussen, Ocon ja Perez.

Lue myös:

    Uusimmat