Valtteri Bottas taustoitti Viaplaylla aika-ajopettymystään – tyrmäsi spekulaatiot perjantai-iltapäivän ongelmistaan

Alfa Romeon Valtteri Bottas jäi Monacon GP:n aika-ajoissa sijalle 12.

Kyseessä oli Bottaksen kohdalla vasta toinen kerta vuoden 2017 Australian GP:n jälkeen, kun aika-ajot päättyivät ennen viimeistä osiota. Edellinen vastaava kerta oli tämänvuotinen Australian GP; jossa Bottaksella päättyi 103 GP-viikonlopun mittainen putki aika-ajojen kärkikymmenikössä.

– Auto saatiin tuntumaan ihan hyvältä, mutta ei vain ole vauhtia. Ei ole mitään yhtä selkeää paikkaa, jossa tulee takkiin. Se on vähän joka puolella. Uskoin, että on enemmän täällä vauhtia, mutta ei näköjään ollut. Ei ehkä sopinut meidän autolle, Bottas kertasi Viaplayn haastattelussa.

Jatkopaikka ei ollut kovin lähellä, sillä viimeisenä kuljettajana päätösosioon edennyt Alpinen Fernando Alonso oli toisessa osiossa yli kaksi kymmenystä Bottasta nopeampi.

– Viimeinen kierros oli niin limitillä, että ei sieltä löytynyt enää lisää.

Bottasta povattiin ennakkoon huomattavasti ylemmäs lähtöruudukossa. Muita kevyemmän ja ketterämmän C42-auton uskottiin sopivan hyvin Monacon kaduille, mutta näin ei lopulta ollutkaan.

– Oli se vähän vaikea päästä rytmiin, mutta saatiin ihan hyvä viimeinen harjoitus. Sitä kautta ihan hyvä rytmi löytyi.

– En usko, että se siitä (1. harjoitusten ongelmista) jäi kiinni. Ei vain ollut vehkeissä vauhtia tänään, Bottas tyrmäsi spekulaatiot perjantain ongelmien vaikutuksesta lauantain tulokseen.

Lähtökohdat 12. ruudusta eivät ole Monacossa häävit. Ohittaminen on erittäin vaikeaa muuten kuin varikkokäyntien yhteydessä.

Tosin tällä kertaa Bottas ja muut taaempaa starttaavat saattavat saada apua olosuhteista.

– Vesisadetta, kiitos. Se toimisi.

Monacoon on ennustettu sunnuntaiksi sadetta.

Lue myös:

    Uusimmat