Punaiset liput korpesivat Kimi Räikköstä: "Vähän jäi kaivelemaan"

Monacon GP:ssä pistetilinsä avannut Alfa Romeo lähti Azerbaidzhaniin hakemaan hyvää tulosta, mutta aika-ajot eivät sujuneet tallilta aivan täysin odotetusti.

Antonio Giovinazzin osalta aika-ajot päättyivät jo ensimmäisen, 18-minuuttisen osion puolivälissä, kun hän ajoi seinään Bakun katuradan 15. mutkassa ja aiheutti punaiset liput. Giovinazzi ja jo aiemmin samaan seinään ajanut Aston Martinin Lance Stroll jäivät lähtöruudukon hännille.

Kimi Räikkösen tuloksena oli 14. lähtöruutu, eikä suomalainen ollut alkuunkaan tyytyväinen aika-ajojen antiin.

– Vähän jäi kaivelemaan. Ei ollut uusia renkaita toiseen osioon, kun oli kaikki ne punaiset liput ensimmäisessä osiossa. Sitten emme saaneet viimeistä kierrosta, kun olisimme saaneet vähän autoja eteen. Se olisi auttanut, mutta samapa se on kaikille.

Lausunnollaan Räikkönen viittasi siihen, että aika-ajojen toinen osio päättyi ennen aikojaan, kun McLarenin Daniel Ricciardo ajoi seinään ja aiheutti punaiset liput puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa. Räikkösen ja monien muiden viimeinen veto jäi piippuun.

Räikkönen ehti ajaa viimeisellä vedollaan vain ensimmäisen minisektorin ennen kuin joutui nostamaan jalan kaasulta keltaisten ja sitten punaisten lippujen myötä. Hän pääsi ajamaan Aston Martinin Sebastian Vettelin imussa ja oli ensimmäisellä minisektorilla kaksi kymmenystä nopeampi kuin ensimmäisellä vedollaan.

– Teimme kohtuullisen hyviä kierrosaikoja omillamme, kun emme olleet imussa. Lopussa olimme imussa, ja se olisi auttanut.

Pienestä pettymyksestä huolimatta hätä ei Alfa Romeo -pilttuussakaan ole tämän näköinen. Kuten aika-ajoissa nähtiin, Bakussa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista.

– Täällä mikä tahansa on mahdollista. Yritämme pysyä erossa ongelmista.

Lue myös:

    Uusimmat