Neljä mutkaa kävivät Valtteri Bottakselle kalliiksi – Red Bullin suorituskyky yllätti Mercedeksen

Austinin radan viimeinen sektori osoittautui Valtteri Bottakselle varsin vaikeaksi Yhdysvaltain GP:n aika-ajoissa.

Bottas jäi aika-ajoissa neljänneksi, mutta aiemmin viikonloppuna autoon tehty moottoriremontti pudottaa hänet sunnuntaina yhdeksänteen lähtöruutuun.

– Tämä ei ollut se tulos, mitä hain tältä päivältä, Bottas harmitteli aika-ajojen jälkeen.

Bottaksen parhaaksi ajaksi jäi viimeisen osion ensimmäinen veto. Toinen veto oli yli seitsemän kymmenystä heikompi.

Eroa paalupaikan vieneeseen Red Bullin Max Verstappeniin tuli 0,565 sekuntia, ja tallikaveri Lewis Hamiltonkin oli 0,356 sekuntia nopeampi.

– Ensimmäinen veto viimeisessä osiossa oli ihan ok. Viimeinen sektori ei mennyt hyvin. Tuli joitain lukkojarrutuksia ja aliohjausta. Yritin saada toisella kerralla puhtaan kierroksen, mutta viimeisessä sektorissa tuli vieläkin enemmän lukkojarrutuksia ja aliohjausta.

Bottaksen ero Hamiltoniin tuli käytännössä neljässä viimeisen sektorin mutkassa mutkassa: mutkissa 12, 14, 15 ja 19. Samoissa mutkissa eroa Verstappeniin tuli 0,345 sekuntia.

– Red Bullilla oli tänään vauhtietu. He olivat ehkä vähän vahvempia kuin odotimme. Se oli vähän yllättävää, mutta he ovat vahvoja ja heillä on hyvä auto kaikilla radoilla. He paransivat perjantaista.

Austinin rata tarjoaa hyviä ohituspaikkoja, mutta Bottaksella on silti sunnuntaina kova työ noustakseen kohti kärkisijoja. Edellä ovat muun muassa molemmat Ferrarit ja McLarenit.

– Kaikki tehdään, että sieltä noustaan niin korkealle kuin mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat