Valtteri Bottas tuskaili tiiminsä ratkaisua: "Oli ajamisesta aika kaukana toi homma"

Mercedeksen ratkaisu ottaa aika-ajojen lopussa välikelin renkaat käyttöön tuli Valtteri Bottaksen mukaan liian myöhään. Suomalainen jäi Turkin F1-aika-ajoissa yhdeksänneksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.–15.11.
La: aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksella oli suuria vaikeuksia saada tehtyä kunnon kierrosaikaa kylmillä renkailla. Monet kuskit vaihtoivat lopussa välikelin renkaille, joilla myös kärkiajat tehtiin. Mercedes yritti samaa, mutta liian myöhään.

Bottas oli lopulta vasta yhdeksäs maanmiehensä Kimi Räikkösen Alfa Romeon takana.

– Olipahan liukasta. Emme saaneet renkaita toimimaan tänään. Sama oikeastaan kuin harjoituksissa, emme saaneet tuotettua tarpeeksi lämpöä renkaisiin. Silloin aikaero kierroksissa voi olla monta sekuntia, Bottas harmitteli.

– Q3:ssa vaihdoimme välikelin renkaille puolivälissä. Ei vain ollut tarpeeksi montaa kierrosta, että olisi saatu lämpöä niihin.

– Oli vain sellaista liukastelua. Se oli ajamisesta aika kaukana tuo homma. Oli vain lipsumista, ja koetettiin pysyä radalla, Bottas tuskaili.

Bottaksella viimeinen yritys päättyi pyörähdykseen. Tallikaveri Lewis Hamilton sen sijaan onnistui parantamaan aikaansa ja ylsi kuudenneksi.

– Kisasta tulee mielenkiintoinen. Yhtään ei tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Odotan sitä, Bottas kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat