Valtteri Bottas ymmällään viasta Viaplaylle – Alfa Romeot pysäytettiin kiireesti

Valtteri Bottaksen taistelu MM-pisteistä Brasilian F1-kisassa päättyi puolivälin jälkeen tekniseen vikaan. Myös toinen Alfa Romeo -kuski Guanyu Zhou otettiin pilttuuseen kesken kilpailun.

Bottas nousi alun keskeytysten myötä 18. lähtöruudusta kärkikymmenikön tuntumaan. MM-pisteet olisivat olleet Alfa Romeon tavoitettavissa, mutta tekninen vika hyydytti autot.

Bottas epäili Viaplayn haastattelussa, että kyse oli ”jostain moottoriin liittyvästä”, muttei osannut sanoa tarkkaa syytä.

– Vissiin vedenpaineet ja lämmöt alkoivat mennä sellaisille alueille, että piti pysäyttää auto, Bottas kommentoi.

Lauantain heikon sprintin jälkeen Alfa Romeon kyyti oli kisapäivänä huomattavasti parempaa. Nyt lopputuloksena kuitenkin oli se, että takamatka AlphaTauriin MM-sarjan kahdeksannella sijalla kasvoi viiteen pisteeseen.

– Mielestäni tuntui selkeästi paremmalta kuin eilen. Ehkä, kun tänään oli vähän viileämpi, niin se täällä jotenkin auttoi meitä. 

– Kummatkin lähdöt olivat ihan hyviä, ja oltiin sellaisilla sijoilla, että olisi varmasti pystynyt pisteistä taistelemaan, niin totta kai harmi asia, mutta ei tuolle mitään voi, Bottas totesi.

Otsikkoa ja juttua korjattu 6.11. klo 8.24: Bottas ja Zhou eivät keskeyttäneet samalta kierrokselta. 

Lue myös:

    Uusimmat