Valtteri Bottas huippuvauhdissa Lahdessa – kisan jälkeen lupsakalla tuulella: "Veren maku jäi suuhun"

Valtteri Bottas ajoi kolmanneksi Lahdessa – "Veren maku jäi suuhun" 1:58
Katso videolta Valtteri Bottaksen koko haastattelu.

Alfa Romeon F1-kuljettaja Valtteri Bottas ajoi lauantaina Lahdessa järjestetyn FNLD GRVL -pyöräilytapahtuman 77 kilometrin kisassa kolmanneksi.

30-39-vuotiaiden luokassa kilpaillut Bottas käytti 77 kilometrin matkaan reilut kaksi ja puoli tuntia (2.36.28). Kilpailun voittoon pyöräili Jani Heikkinen, joka oli reilut viisi minuuttia Bottasta nopeampi. Tällä F1-kaudella kertaalleen pisteille yltänyt Bottas oli pyöräilykilpailun jälkeen iloisella tuulella.

– Veren maku jäi suuhun. Hyvä maku jäi suuhun. Reitti olivat todella hyvässä kunnossa ja hyvin järjestetty, että pystyi hyvin seuraamaan sitä. Pääsi vähän kisaamaankin, niin oli kyllä hauskaa, Bottas kertoi naureskellen MTV Urheilulle.

Bottas taisteli vielä lopussa kilpailun kakkostilasta, mutta joutui taipumaan Joonas Jämsenin ollessa nopeampi. Jämsen tuli maaliin 38 sekuntia ennen Bottasta, joka oli kuitenkin mieluissaan kolmostilasta.

– Kyllä mietin, että jos podiumille pääsee, niin siihen saa olla enemmän kuin tyytyväinen. Tavoitteena oli laittaa kaikki peliin ja katsoa sitä kautta, että miten menee ja samalla pitää hauskaa. Nautin paljon päivästä, se on pääasia.

Ensi vuoden kisassa tavoitteena on kirkastaa sijoitusta.

– Joo, totta kai. Mennään eteenpäin, Bottas virnisteli.

Bottaksen tyttöystävä ja ammattipyöräilijä Tiffany Cromwell otti osaa 177 kilometrin kilpailuun Lahdessa, jossa hän oli naisten kilpailun ykkönen. Aikaa 177 kilometrin rypäisyyn kului viisi tuntia ja 14 minuuttia. F1-kausi jatkuu ensi viikolla Kanadan GP:llä.

Katso pääkuvan videolta Valtteri Bottaksen haastattelu kokonaisuudessaan.