Kalle Rovanperä räväytti uudessa kilpaluokassaan – "Olin nopein"

Kalle Rovanperältä näyttävä ohitus Porschen Carrera Cupin kisassa 1:01
Kalle Rovanperältä näyttävä ohitus Porschen Carrera Cupin kisassa

Kalle Rovanperä oli tyytyväinen ratadebyyttinsä jälkeen, mutta jotain jäi myös hampaankoloon.

Rallin maailmanmestaruuden kahdesti voittanut Rovanperä ajoi lauantaina uransa ensimmäisen ratakisan Porsche Carrera Cup Benelux -sarjan osakilpailussa Hollannissa. Rovanperä starttasi Zandvoortin radalla ajettuun kilpailuun kolmosruudusta ja sijoittui lopulta neljänneksi.

Rovanperä haki hieman tuntumaa kisan alussa, mutta kisan jälkimmäisellä puoliskolla suomalaistähden vauhti kiihtyi. Tästä todisteeksi Rovanperä tykitti koko kilpailun nopeimman kierroksen ja teki myös huikean ohituksen hollantilaisesta Paul Meijeristä.

– Olen melko tyytyväinen, miten kaikki meni. Kisan alussa minulla oli hieman vaikeuksia auton ja vauhdin kanssa, enkä puolustanut riittävän hyvin. Menetin pari sijaa, mutta lopussa pystyin onneksi nousemaan, Rovanperä kertasi.

– Loppukisan aikana minulla oli todella hyvä vauhti päällä. Olin nopein radalla ja sain tehtyä ohituksenkin. Meillä oli hyvä taistelu loppuun saakka, Rovanperä viittasi siihen, että hän taipui todella niukasti kolmanneksi sijoittuneelle Robin Knutssonille.

Rovanperä pääsee hakemaan lisää tuntumaa rata-ajoon sunnuntaina, jolloin Zandvoortissa ajetaan toinen kilpailu.

– Huomisesta kisasta tulee vaikeampi. Aika-ajossa en onnistunut saamaan kovinkaan hyvää toiseksi nopeinta kierrosta, minkä vuoksi starttaan kuudennesta ruudusta, Rovanperä sanoi.

– Meidän pitää löytää lisää potentiaalia autosta kilpailun ensimmäisillä kierroksilla. Jos onnistumme siinä, yritän puskea kovempaa ja tehdä ohituksia. Katsotaan, mihin lopulta päädymme.

Rovanperä pitää parhaillaan taukoa rallin MM-sarjasta. Suomalaistähden mukaan radalla ajamisesta on hyötyä myös hänen leipätyössään.

– Opin paljon ja juuri sen takia olen täällä. Haluan oppia uusia asioita ja haastaa itseni kuljettajan. Kaikki, mitä teen täällä, auttaa myös rallissa ja muissa jutuissa. Se ei ole koskaan huono juttu, jos ajaa äärirajoilla, Rovanperä perusteli. 

Lue myös:

    Uusimmat