Kovakuntoinen Valtteri Bottas piti Häkkis-lupauksensa ja meni ruhjeille – "Se kuuluu asiaan"

F1-tähti Valtteri Bottas osoitti kovaa kuntoa yllettyään kymmenenneksi Lahdessa Valtteri Bottas Duathlon -kilpailussa. Bottas piti lupauksensa Mika Häkkisen lyömisestä pyörän selässä, mutta otti kisassa myös osumaa.

MAINOS

F1-kausi vain C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Kilpailu käytiin sunnuntaina nastolalaisen Bottaksen kotikonnuilla, Lahteen nykyisin kuuluvassa Pajulahdessa. Kisa sisälsi järjestyksessään 5 kilometrin juoksun, 20 kilometrin maastopyöräilyn ja 3 kilometrin juoksun.

Bottaksen sääreen tuli juoksuosuuden kaatumisesta vertavuotava haava, jota sittemmin putsattiin. Nastolalaisen mukaan osuman ottaminen "kuuluu asiaan", kun kyse on maastoduathlonista.

– Pikkunaarmu, tuossa oli liukasta tekonurmella. Yhdessä käännöksessä juostessa vähän liukastuin, mutta ei siinä sen kummempaa, Bottas kuittasi MTV Sportille.

"Ensi vuoteen sama tavoite"

Bottas oli ennen kisaa luvannut päihittävänsä F1-legenda Mika Häkkisen pyöräilyosuudella, "jos ei tule mitään teknisiä ongelmia". Kaksikko oli Bottaksen mukaan kilpaillut aiemmin vesipyöräkisassa, ja tuolloin Bottas oli ollut nopeampi.

Bottaksen lupaus Häkkisen kukistamisesta Pajulahdessa toteutui. Pyöräilyosuudella Häkkisen Inzdr-joukkue oli 53:s ajalla 1.07.51, ja Bottas oli 13:s Häkkisen tiimiä 14.53 minuuttia nopeampana.

– Jos ei olisi näin käynyt, olisi pitänyt ehkä treenata vähän kovempaa, Bottas virnisti Häkkisen pesemisestä.


Häkkisen Inzdr-joukkue oli koko kisassa 36:s ajalla 1.44.36. Bottas ylsi kymmenenneksi ajalla 1.24.57 ja paransi viimevuotista tulostaan lähes puolella minuutilla.

– Minulla oli pelkästään aikatavoite, että parannan viime vuodesta. Tuli parannettua vähän aikaa. Kiva tietää, että taas on vähän paremmassa kunnossa kuin viime vuonna – ensi vuoteen sama tavoite, Bottas summaili.

Kisan voittaneesta Markus Vuorelasta Bottas jäi 9.37 minuuttia.

Millaisin mielin Bottas oli kilpailun tunnelmasta? Entä tuleeko tapahtumasta jokavuotinen? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat