Valtteri Bottas kertoi lisätietoa Mercedeksen kohua herättäneestä innovaatiosta: "Olemme tyytyväisiä, että se on meillä"

3:39
Valtteri Bottas paketoi ensimmäisen testiviikon ja kertoo, mistä kohutussa DAS-järjestelmässä on oikein kyse.

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas aloitti F1-talvitestit 221 kierroksen urakalla ensimmäisinä kolmena ensimmäisenä testipäivänä.

Bottaksen perjantaiaamuna kellottama 1:15,732 on puoli sekuntia kovempi kuin Mercedeksen nopein kierrosaika viime vuoden testeissä. Viime toukokuussa Bottas valtasi Espanjan GP:n paalupaikan ajalla 1:15,511.

– Auto toimii hyvin. Siitä opitaan koko ajan lisää, ja sitä saadaan koko ajan nopeammaksi. Veto vedolta se tuntuu paremmalta. Menemme koko ajan eteenpäin, ja se on hyvä juttu. Pieniä ongelmia oli toisena päivänä tekniikan kanssa, mutta se kuuluu testeihin. Yleensä aina jotain pientä löytyy; mieluummin täällä kuin kisoissa. Mielenkiinnolla jatketaan ensi viikolla, Bottas sanoi MTV Urheilulle.

Mercedes-leiri on saanut viime päivien aikana kommentoida kyllästymiseen asti tallin autosta paljastunutta DAS-järjestelmää.

– Ennen kuin olimme ajaneet metriäkään, sitä on pystynyt koettamaan erilaisilla simulaatiovälineillä. Se on aika simppeli käyttää. Sitä ei voi missään nimessä käyttää vahingossa. Kun haluaa käyttää sitä, tekee vain sen liikkeen, ja se on siinä. Täytyy kyllä nostaa hattua. En tiedä, kuka sen idean on keksinyt ja toteuttanut. Siinä on ollut iso homma.

Bottaksen mukaan järjestelmää ei välttämättä käytetä joka kierroksella, ei välttämättä edes joka sessiossa. Käyttötarve riippuu olosuhteista.

– Sitä ei todellakaan tule kovin usein edes välttämättä käytettyä. Koetamme vielä oppia siitä mahdollisimman paljon, että kuinka sitä kannattaa käyttää ja mistä sen hyödyn voi saada. Tällä hetkellä olemme nähneet positiivisia juttuja. Olemme tyytyväisiä, että se on meillä autossa, ja aiomme pitää sen autossa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.