Valtteri Bottas esitti arvionsa siitä, milloin F1-kausi jatkuu – ”Silloin ollaan aika kovilla”

F1-kauden piti alkaa maaliskuun puolessa välissä Australian Melbournessa. Ei, ei alkanut. Mutta milloin sitten? Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas heitti tähän oman arvionsa.

F1 on joutunut siirtämään seitsemän kisaa eteenpäin. Kaksi kilpailua on kokonaan peruttu (Australia ja Monaco).

Tällä hetkellä ensimmäinen kalenterissa oleva kisa on Ranskan GP. Tuoreeltaan tämänkin kisan ylle on tullut tummia pilviä.

C Moren Urheilusuoran haastattelussa Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas esitti oman arvionsa siitä, milloin kausi voisi alkaa.

– Kai se tämänhetkinen tilanne on se, että ehkä heinä-elokuussa, Bottas pyöritteli.

– Siihen on vielä aikaa ja sen onnistuminen riippuu monesta asiasta. Mutta toivotaan! Jos silloin on turvallista ajaa, niin toivon todella, että pääsisimme silloin radalle.

– Mutta katsotaan nyt, rauhallinen suomalaiskuski tuumaa.

Poikkeustilan keskellä spekulaatiot käyvät kuumina. Eri F1-päättäjät ovat puhuneet 15:sta - tai jopa 18 kisasta.

Tämä siis siinä tapauksessa, mikäli kausi saadaan liikkeelle.

– Loppukausi on todella kiireinen, mitä ikinä sitten tapahtuukaan. Kisoja ajetaan varmasti niin monta kuin vain pystytään, Bottas uskoo.

Bottas toivoo päättäjiltä järkeä hullujen suunnitelmien keskellä.

– Kisaviikonloppuja voisi lyhentää. Jotain harjoituksia voisi jättää välistä. Nykyään viikonloput alkavat torstaina ja päättyvät sunnuntaina. Siitäkin voi ottaa yhden päivän pois.

– Tuoreeltaan on ollut spekulaatioita siitä, että tulisi kolmen kisan putkia. Jossain vaiheessa on pakko olla taukoja. Jos kisoja ajettaisiin vain viikonlopusta toiseen, niin silloin ollaan aika kovilla, Bottas totesi, viitaten kuskeihin ja talleihin.

Lue myös:

    Uusimmat