Valtteri Bottas ennustaa äärimmäisen tasaista aika-ajoa: ”Keskityn vain omaan työhöni”

Ehjän päivän Espanjan GP:n perjantaiharjoituksissa saanut Valtteri Bottas uskoo paalupaikkataistelun menevän aina tuhannesosiin asti. Hän ei jaksa vaivata päätään Red Bullin mahdollista iskukykyä arvioimalla.

Bottas oli perjantaina nopein aamun harjoituksissa. Iltapäivällä Mercedeksen tallikaveri Lewis Hamilton ehti vain 14 sadasosan turvin edelle.

Kaiken kaikkiaan päivä oli Mercedekseltä varsin onnistunut. Haastajatalli Red Bull oli sen sijaan tuloslistalla kaukana. Pitkät ajorupeamat kuitenkin ennakoivat, että Red Bull saattaa olla vielä erittäin hyvässä vauhdissa Barcelonassa ainakin pehmeillä renkailla ajettaessa.

– Näyttää tasaiselta. Ferrarikin oli tänään aika hyvä. Eihän sitä koskaan tiedä, mutta minusta meidän pitää keskittyä vain omaan suoritukseemme.

– Toivottavasti pääsemme edelle, mutta keskitymme vain itseemme, ja varsinkin minä keskityn vain omaan työhöni, Bottas tiivisti.

Viime vuonna Bottas taipui Barcelonan aika-ajossa niukasti Hamiltonia vastaan, mutta muistissa on myös vuoden 2019 hurja paalupaikkaveto peräti yli puolen sekunnin marginaalilla brittimestariin.

Rata on tiimeille erittäin tuttu aiempien vuosien talvitesteistä, mutta Bottas ennakoi perjantai-illalle silti vielä paljon kotiläksyjä tehtäväksi, sillä erot tulevat olemaan äärimmäisen pieniä.

– Oikeastaan hienosäätöä vain, ja tänä iltana sama juttu. Jokainen sekunnin tuhannesosa, jonka pystymme löytämään, tulee varmasti auttamaan aika-ajossa. Eiköhän siitä tule taas tiukka taistelu paalusta, joten pitää koettaa jostain löytää vauhtia.

– Keskitytään omaan tekemiseen, ja koetetaan olla huomenna (lauantaina) parempia kuin tänään, Bottas kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat