Valtteri Bottas ennakoi yllätyksellistä aika-ajoa: "Voi tuntea, että tämä on vanhanliiton rata"

Valtteri Bottas näkee Imolan F1-radan pitävän sisällään paljon yllätysvalmiutta sähäkästi läpi vietävän viikonlopun aikana.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Emilia-Romagnan GP Imolan radalla suorana 31.10.-1.11.
La: aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Emilia-Romagnan GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kuskeista vain Kimi Räikkönen on ajanut F1-kisan radalla, joka oli viimeksi kalenterissa vuonna 2006. Nyt tilannetta korostaa se, että kuskeille jäi poikkeuksellisen vähän aikaa tutustua rataan, sillä perjantaina ei logistisista syistä ajettu ollenkaan.

Lauantain puolentoista tunnin treenit toivat kolmanneksi sijoittuneelle Valtteri Bottakselle paljon uutta.

– Se ei ole mikään helpoin rata, vaan itse asiassa aika tekninen. Ensimmäistä kertaa F1-autolla ajaessa huomaa paljon uutta kierros kierrokselta, joten nautin siitä. Minulle ja kaikille muille on vielä paljon löydettävää, joten aika-ajoista tulee varmaankin hauskoja, Bottas tiivisti harjoitusten jälkeen.

Bottas pilasi toiset viikonlopun kovista renkaistaan heti alussa lukkojarrutuksen takia. Sen jälkeen hän kuitenkin sai suurin piirtein toivomansa opin irti ennen lauantain aika-ajoja.

Yllätyksiä sopii odottaa myös viikonlopun päätapahtumissa.

– Sen voi tuntea, että tämä on vanhanliiton rata. Se on aika kapea. Monessa kohtaa voi tehdä virheitä, joista sakotetaan.

– Uskon, että ratarajoista tulee täällä vähän ongelmaa. Leveäksi menemällä voi voittaa aikaa, mutta uskon, että sitä vahditaan aika paljon, Bottas arvioi.

Mercedes-kuski Lewis Hamilton oli kolmansien harjoitusten nopein vajaan kolmen kymmenyksen erolla Red Bullin Max Verstappeniin. Bottaksella jäi liki puoli sekuntia takamatkaa tallikaveriinsa.

Lue myös:

    Uusimmat