Valtteri Bottakselta lupaava paljastus huippukierroksestaan: ”Itse asiassa tuli sen takia pari kymppää takkiin”

Valtteri Bottaksella olisi ollut vielä enemmän vauhtia varastossa Britannian GP:n perjantain harjoituksissa, ellei sytytystulpan hajoaminen olisi hidastanut päivän nopeinta kierrosta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas oli perjantain nopein ajalla 1.26,732. Mercedeksen tallikaveri Lewis Hamilton oli perässä vain vajaan seitsemän sadasosan verran.

Suomalainen joutui kärkiaikansa jälkeen viettämään tovin varikolle mekaanikkojen tehtyä huoltotöitä.

– Sytytystulppa meni rikki. Itse asiassa nopeimmalla kierroksellani tuli sen takia pari kymppää takkiin. He saivat sen vaihdettua, ja kaikki ok, Bottas kertoi C Morelle.

Kaiken kaikkiaan ajopäivä Mercedeksen kotiradalla sujui Bottakselta erittäin hyvin.

– Ihan hyvin lähti liikkeelle viikonloppu. Heti alusta asti oli hyvä fiilis auton kanssa eikä tarvinnut oikeastaan mitään isoja muutoksia tehdä harjoitusten välillä. Sellaista hienosäätöä, ja saatiin taas autoa koko ajan paremmaksi. Ei menty väärään suuntaan missään vaiheessa, Bottas totesi.

Ferrarin Charles Leclerc oli kolmantena alle kaksi kymmenystä Bottaksesta. Punaisten kuskit valittelivat pehmeiden renkaiden huonoa pitoa uudella asfaltilla. Bottaskin huomasi mediumrenkaiden toimineen parhaiten.

– Yleensä löytyy aika paljon kierrosaikaa mediumista softiin (siirryttäessä), mutta tällä kertaa taisi löytyä vain kymmenys tai jotain. Se on aika paljon vähemmän kuin normaalisti. Sieltä varmasti joka tiimiltä löytyy lisää, Bottas arveli.

Lue myös:

    Uusimmat