F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas nosti esiin Mugellon radan poikkeuksellisen ominaisuuden: "Jos tekee virheen, ansaitsee rangaistuksen"

1:38
Toscanan GP ajetaan upeissa maisemissa – esittelyssä Mugellon rata

Valtteri Bottas löysi hyvän vauhdin Toscanan GP:n kaksissa ensimmäisissä harjoituksissa. Hän myös nautti Mugellon radalla ajamisesta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas teki pohja-ajan sekä ensimmäisissä että toisissa harjoituksissa. Hän oli toisissa harjoituksissa noin kaksi kymmenystä nopeampi kuin tallikaverinsa Lewis Hamilton.

– Radan ajaminen on todella siistiä, erityisesti ykkösmutkan jälkeisellä osuudella olevat todella nopeat shikaanit. Toinen sektori on uskomaton. Nautin jokaisesta kierroksesta tänään, Bottas kertasi perjantaipäivän päätteeksi.

G-voimat nousevat Mugellon radan toisella sektorilla parhaimmillaan yli viiden. Lukema ei sinällään ole mitenkään poikkeuksellinen, mutta kun kuljettajiin kohdistuu useammassakin mutkassa kolmen, jopa neljän g:n voimat, rasitus alkaa kertautua.

Toscanan GP:n kisamitta on 59 kierrosta. Ilman lämpötila oli perjantaina hieman 30 asteen alapuolella, ja sunnuntaiksi on luvassa vastaavia lukemia.

– Tämä on fyysisesti yksi vaativimmista radoista, siitä ei ole epäilystäkään. Luulen, että näemme vasta kisamitassa, miten rasitus alkaa kasautua. Sunnuntaista on tulossa rankka kaikille, mutta olen ehdottomasti valmis siihen.

Rata on profiililtaan sellainen, ettei sunnuntain kilpailusta kannata välttämättä odottaa ohittamisen riemujuhlaa. Hurjat nopeudet ja fyysisen rasituksen kasautuminen voivat kuitenkin johtaa värikkääseen kilpailuun.

Varsinkin kun Mugello on siltä osin vanhanaikainen, muihin nykyratoihin verrattuna poikkeuksellinenkin kilparata, ettei turva-alueilta löydy asfalttia – vaan hiekkaa ja nurmikkoa.

– Rata ei anna armoa. On muutama sellainen paikka, joissa ei ole varaa tehdä virhettä. Niin pitää ollakin. Se tuo lisää jännitystä. Jos tekee virheen, siitä ansaitsee saada rangaistuksen, Bottas sanoi.

Toisissa harjoituksissa nähtiin yksi tällainen virhe, kun McLarenin Lando Norris ajoi kolmosmutkan ulostulon hieman liian leveäksi ja ajautui tämän jälkeen hiekka-alueen takana odottaneisiin aitoihin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja