Valtteri Bottas ei löytänyt tarpeeksi vauhtia voittotaisteluun – "En oikein ymmärrä"

Valtteri Bottas ajoi toiseksi Venäjän osakilpailussa sunnuntaina. Bottaksen mukaan vauhtia voittoon ei jostain syystä löytynyt tarpeeksi.

Neljännestä ruudusta startannut Bottas joutui heti lähdössä McLaren-kuski Carlos Sainzin taakse muutaman kierroksen ajaksi, minkä vuoksi ero edellä ajavaan kärkikolmikkoon kasvoi liian suureksi.

Turva-auton ja oikea-aikaisen varikkopysähdysten myötä eriävällä rengastaktiikalla kisaan lähtenyt Mercedes-kaksikko nousi Lewis Hamiltonin johdolla kuitenkin kaksoisjohtoon.

– Hyvin meni taktiikat, mutta oli totta kai tuuriakin sen turva-auton kanssa. Parempi näin päin välillä. Aika usein on ollut toisin päin, Bottas summaa kisan kääntänyttä turva-autoepisodia.

Kaiken kaikkiaan Bottas oli tyytyväinen kisan lopputulokseen, vaikka oma vauhti ei ollutkaan aivan toivotulla tasolla.

– Ihan hyvä päivä. Vauhti ei riittänyt voittoon. Alussa mediumeilla ei vain pysynyt kyydissä, mitä en oikein ymmärrä, Bottas kummastelee.

Varikkopysähdyksensä jälkeen Bottas sai tiirailla tiiviisti peleihinsä, kun paalupaikalta lähtenyt Ferrarin Charles Leclerc kärkkyi tiukasti ohituspaikkaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Voittotaisteluun ei Bottaksen rahkeet kuitenkaan riittäneet.

– Pääjuttu siinä lopussa oli vain koittaa pitää Leclerc takana. Piti vain koittaa ajaa ilman virheitä. Se onnistui. Yritin painaa täysillä, mutta täytyy sanoa, etten vain pysynyt (Hamiltonin) kyydissä, Bottas myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat