Valtteri Bottakselta vihjailevaa tekstiä jättimäisen katastrofin jälkeen – ”Talli käski”

Mercedeksen suomalaiskuskilla Valtteri Bottaksella oli enemmän kuin hyvä sauma kaventaa Lewis Hamiltonin kaulaa MM-taulukossa. Näin ei käynyt. Sen sijaan ero vain kasvoi, vaikka Hamilton jäikin kisassa joukon häntäpäähän.

Bottas taisteli palkintopallille pääsystä kilpailun loppuvaiheilla, melkoisen rengassirkuksen ja useiden dramaattisten käänteiden jälkeen. Mercedeksen suomalaiskuski jahtasi Racingin Pointin kanadalaiskuskia Lance Strollia, tuhoisin seurauksin.

Kierroksella 57 Bottas pyörähti, kun hänen auton takapään pito katosi radan ensimmäisessä mutkassa. Tästä seurasi ulosajo ja osuma seinään. Kisa oli siinä.

Näin ollen Bottaksen kannalta elintärkeät pisteet valuivat viemäristä alas.

– Opin tästä paljon, Bottas totesi kisan jälkeen haastatteluaitauksessa kansainväliselle medialle.

– Tein virheen, mutta samalla talli käski minua puskemaan kovasti palkintopallipaikkaa varten, Bottas sanoi sangen vihjailevaa tekstiä ulosajon takaa.

– Puskin sitten liian paljon siinä mutkassa ja menetin takapäästä pidon.

Vaikka Bottas nostikin esille Mercedeksen käskyn, otti hän syyt täysin niskoilleen.

– Minun virhe. Ehkä minun olisi pitänyt pysyä rauhallisena ja odottaa rauhassa. Vaikka en olisi päässyt palkintopallille, niin olisin voinut silti saada tärkeitä pisteitä.

– Minun olisi pitänyt pystyä ajamaan kisa ilman virheitä – se on aina tavoite. Mutta nyt sellainen tuli väärään aikaan, väärässä mutkassa, Bottas tiivisti.

Alfa Romeon Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin aikarangaistusten myötä toinen Mercedes-kuski Hamilton nousi lopputuloksissa yhdeksänneksi. Näin ollen Hamiltonin MM-johto on nyt 41 pistettä (+2 pistettä lisää).

Lue myös:

    Uusimmat