Valtteri Bottas mainitsi jo B- ja C-suunnitelman – "Painetilanne ei auta minua"

Mercedeksen sopimuspäätöstä odottava Valtteri Bottas vihjailee, että hänellä on jo vaihtoehtoisia suunnitelmia mahdollisen pettymyksen varalle. 

Mercedes on ilmoittanut, että se tekee päätöksen toisesta kuljettajastaan kaudelle 2020 sunnuntaina alkaneen kesätauon aikana. Vaihtoehtoina ovat kolmatta kautta tallissa ajava Valtteri Bottas ja 22-vuotias varakuljettaja Esteban Ocon

Bottas on saanut aiemmin Mercedekseltä vuoden mittaisia sopimuksia. Viimeisin jatko varmistui heinäkuussa 2018, nyt Mercedes puntaroi päätöstä vieläkin kauemmin. 

Bottas tunnustaa, että odottelu vaikuttaa myös ajosuorituksiin. 

– Kun sopimusasiat ovat katkolla, se ei auta. Jotkut voivat ajatella, että kuljettaja suoriutuu paremmin painetilanteessa, mutta minua se ei auta. On kiva kuulla jotain uutisia, kun tiimi tekee päätöksensä, Bottas kommentoi AP:n mukaan.

Bottas on antanut vahvoja näyttöjä jatkosopimuksensa puolesta, sillä hän on MM-sarjassa toisena, mutta viimeiset kisat ennen kesätaukoa menivät penkin alle. Saksassa hän keskeytti hyvistä asemista, Unkarissa hän oli ongelmien jälkeen kahdeksas

– Viimeisessä kolme kisassa en ole suoriutunut tasaisesti. 

Nyt Bottas joutuu odottamaan Mercedeksen päätöstä. Kahdeksatta F1-kauttaan ajava suomalaistähti on kuitenkin oppinut kuninkuusluokan lainalaisuudet. 

– Kun on tällaisessa tilanteessa, ja haluaa jatkaa ajamista formula ykkösissä, kuljettaja tarvitsee B-suunnitelman ja mahdollisesti myös C-suunnitelman. Vaihtoehtoja on aina hyvä olla, Bottas summaa. 

Bottas on MM-sarjassa toisena, 62 pisteen päässä tallitoveristaan Lewis Hamiltonista. Kausi jatkuu Belgiassa 1. syyskuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat