Valtteri Bottaksen uhkaaja kasvaa korkoa varjoissa – ”Hän on niin hyvä, ettei hanki itseään edes kolareilla televisioon”

Vuoden 2021 tallipaikkojen jaossa unohduksiin jäänyt Mercedes-suojatti George Russell on kasvamassa kovaa vauhtia tulevaisuuden tekijäksi, uskoo entinen F1-kuski David Coulthard.

Russell ajoi vakuuttavan tulokaskauden Williamsin kuljettajana kukistettuaan kokeneen Robert Kubican mennen tullen kauden jokaisessa aika-ajossa. Mercedeksen kehitysohjelmaan kuuluva 21-vuotias huippulupaus jäi silti varjoihin Williamsin onnettoman heikon vauhdin takia.

Se ei kuitenkaan Coulthardin mukaan haittaa brittikuskin kehitystä.

– Minusta hän on mahtava lupaus, joka puree hampaansa formula ykkösiin pitkälti kuvan ulkopuolella. Hän on myös niin hyvä, ettei hanki itseään edes kolareilla televisioon, Coulthard veisteli Motorsport Weekin mukaan viikonlopun Autosport-gaalassa.

– Hänen lahjakkuutensa on niin vahvaa, ja Mercedes-suhteensa ansiosta uskon, että hänelle käy hyvin, Coulthard näki.

Mercedeksen on todennäköisesti keksittävä Russellille uusi koti tämän vuoden jälkeen. Yhtiö alkaa jälleen toimittaa moottoreita aiemmalla pitkäaikaiselle kumppanilleen McLarenille, mikä tietää lähes väistämättä Williamsin putoamista pois Mercedes-asiakkaiden piiristä. Kahden kilpailevan brittitallin päätyminen samoihin moottoreihin olisi ainakin ennenkuulumatonta.

Paikkoja huipputiimeissä on silti vähän tarjolla. Valtteri Bottaksen paikalle Mercedekselle Russell saattaa olla vielä ensi kaudenkin jälkeen liian kokematon, minkä lisäksi McLaren on satsannut paljon 20-vuotiaaseen Lando Norrisiin. Nuoresta kaartista Charles Leclerc on pitkään Ferrarin luottomies, ja Red Bull satsaa omiin kasvatteihinsa Max Verstappeniin ja Alexander Alboniin.

– Minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö vähän valokeilasta sivussa oleminen olisi antanut hänelle vähän aikaa ymmärtää F1:siä, Coulthard arvioi.

– Hän on vielä nuori mies eikä ole kysymystäkään siitä, että muutamassa vuodessa hän on valmiimpi fyysisesti ja henkisesti ottaakseen vastaan haasteen F1-kauden kovasta kilpailusta, ex-huippukuski ennusti.

Lue myös:

    Uusimmat