Ex-kuski ei usko Valtteri Bottaksen syrjäyttämiseen – nostaa esiin tärkeän seikan Mercedeksen näkökulmasta

Haluaisiko Mercedes tieten tahtoen järkyttää ykköskuljettajansa Lewis Hamiltonin mielenrauhaa F1-mestaruustaisteluiden mennessä yhä tiukemmiksi? Entinen F1-kuljettaja Johnny Herbert ei ainakaan tunnu uskovan tähän.

Huhut Valtteri Bottaksen vaihtumisesta nuoreen Williams-kuskiin George Russelliin ovat pyörinet pitkän aikaa hurjina, mutta lauantaina tulleen Lewis Hamiltonin jatkosopimusuutisen jälkeen kierrokset ovat kasvaneet entisestään.

Hamiltonin kaksivuotisen jatkon tiedottaminen jo Itävallan GP:n yhteydessä herätti mediassa epäilyt siitä, että Mercedeksellä saattaisi olla kahden viikon kuluttua Britannian osakilpailussa muutakin mielenkiintoista kerrottavaa – nimittäin Russellin siirto mestaritalliin.

Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Johnny Herbert ei kuitenkaan suoralta kädeltä usko, että Russellista tulisi Hamiltonin tallikaveri ensi kaudesta lähtien. Nuoren haastajan ottaminen seitsenkertaisen mestarin rinnalle järkyttäisi liikaa Bottaksen kanssa toimimisesta tullutta tasapainoa.

– Olemme puhuneet paljon Lewisista ja hänen suhteestaan tiimiin. Yksi asia, jota et halua häiritä, on se, että ykköskuljettajan häiriintyminen George Russellin kaltaisen nulikan tulosta talliin, Herbert sanoi tv-lähetyksessä lauantaina.

Russell, 23, ajaa Williamsilla jo kolmatta kauttaan. Hän pääsi viime joulukuussa loistamaan yhden kisan tuurauskeikalla, kun Hamilton oli sivussa Bahrainin toisesta osakilpailusta koronavirustartunnan takia, mutta muuten aika on kulunut häntäpään tallissa.

– Hän on todistanut, että hän voi hypätä Mercedekseen ja tehdä hyvää työtä, Herbert myönsi.

– Hän pystyy käsittelemään paineita, mutta Valtterikin sopii samaan aikaan talliin hyvin. Hän (Bottas) on kisavoittaja. Hän on aina (kärkitaistelussa) tai siellä main, Herbert lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat