Valtteri Bottaksella uusi asetelma Mercedes-neuvotteluihin: ”Lähdetään puhtaalta pöydältä liikkeelle”

Valtteri Bottas näkee paikkansa Mercedeksen neuvottelupöydässä viime vuotta helpompana. Nyt suomalaiskuski saa lähteä hakemaan omaa F1-rooliaan ilman tiimin optioita.

Mercedes on vitkutellut viime vuosina Bottaksen jatkosopimuksen tekemistä kuljettajan kannalta tuskallisen pitkään. Tulevaksi kaudeksi paikka löytyi lopulta, vaikka pitkään näytti, että nuori Esteban Ocon saattaisi nousta korvaajaksi.

Tallipäällikkö Toto Wolff myönsi kauden päätteeksi, että hänellä saattaisi olla parannettavaa siinä, miten hän tekisi sopimusneuvottelut henkisesti helpommaksi kuljettajalle. Bottas neuvotteli sopimuksensa itse, joten tilanne on pakostakin vaikuttanut hänen suorituksiinsa.

Nyt Bottas uskoo, että tulevat neuvottelut saattavat sujua hänen kannaltaan kivuttomammin. Enää kyse ei ole Mercedeksen yksipuolisesta ilmoituksesta.

– Kyllä minun mielestäni, on ihan hyvä tilanne. Minulla on sopimus tästä vuodesta, eikä sen jälkeen tiimillä tai minulla ole minkäänlaisia optioita. Lähdetään puhtaalta pöydältä liikkeelle, Bottas kommentoi MTV Urheilun haastattelussa.

Vuoden 2021 ajopaikkojen tilanne on jo alkanut vähitellen selkiytyä Charles Leclercin tehtyä pitkän jatkosopimuksen Ferrarin kanssa ja Max Verstappenin solmittua jatkopaperin Red Bullille. Nyt Bottas voi itsekin tunnustella tilannetta Mercedeksen lisäksi muistakin talleista.

– Varmasti jo alkukesästä tulee olemaan paljon spekulaatioita kuskimarkkinoilla. Tietenkin jokainen haluaa tehdä sopparin ensi vuodelle tai pidemmälle tähtäimelle, niin kuin itsekin. Se tulee siinä vastaan, Bottas ennakoi.

– Ei ole kuitenkaan minkäänlaista painetta. Lähden vain hakemaan omaa tavoitetta ja tekemään tätä työtä ja hommaa itselleni. Uskon, että sen kautta tulee hyvä juttu, hän uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat