Kimi Räikkösen tallikaveri ei totellut Alfa Romeon määräystä, Jäämies kärsi – "Keskustelimme asiasta"

Alfa Romeon tallipäällikön Frederic Vasseurin mukaan hän ja Antonio Giovinazzi ”puhdistivat ilmaa” Turkin GP:n tapahtumien jäljiltä. Taustalla on tapaus, jossa Giovinazzi ei totellut Alfa Romeon määräystä. Se vaikutti myös Kimi Räikkösen kisaan.

Kahden viikon takaisen kisan jälkimmäisellä puoliskolla Räikkönen tunsi, että hän olisi voinut tavoittaa Alpinen Esteban Oconin. Tämän myötä suomalainen olisi voinut taistella pistesijoista.

Tuossa vaiheessa Giovinazzi oli hänen edellään.

Alfa Romeon pyysi Giovinazzia päästämään Räikkösen edelleen. Italialainen ei tähän suostunut. 

Se pilasi Räikkösen pistehaaveet.

– Turkin kisa oli haastava strategisesta näkökulmasta katsottuna. Oli vaikea löytää niitä paikkoja, jolloin pystyi oikeasti antamaan painetta ja ottamaan tehoja irti autosta, Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur mietti USA:n GP -viikonlopun yhteydessä.

– Yritimme säästellä renkaita. Yhdessä vaiheessa Kimi veti kovempaa. Pyysimme Antonioa joko vetämään samalla tavalla tai päästämään Kimin edelle.

– Hän (Antonio) oli ehkä vähän liian konservatiivinen, mutta en halua syytää häntä. Kävimme kuitenkin keskusteluja, Vasseur myönsi.

Alfa Romeo jäi Turkissa pistesijojen ulkopuolelle. Giovinazzi oli 11:s ja Räikkönen 12:s.

– Menetimme pisteitä, mutta en halua syyttää Antonioa siitä, Vasseur muotoili.

Tapaus oli uusi mauste Alfa Romeon yllä pyörivään keskusteluun. Talli kun ei ole kertonut vielä ensi kauden toista kuljettajaansa. Giovinazzin jatko on ollut vaarassa, sillä hänen tilalleen on tuotu muun muassa kiinalaista Guanyu Zhouta ja Oscar Piastria.

– Meillä on muutamia vaihtoehtoja ja teemme päätöksiä piakkoin, Vasseur sanoi Valtteri Bottaksen tallikaverinimityksestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja