Lewis Hamilton laukoi paljon puhuvat sanat Valtteri Bottaksesta – mutta onko kyse vain pilvilinnasta, joka romahtaa?

Sunnuntain Azerbaidzhanin GP:n mielenkiintoisin tilanne nähtiin heti ensimmäisellä kierroksella, kun Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton kävivät kovaa kisaa ykköspaikasta. Niin itse taisto kuin Hamiltonin kisan jälkeiset kommentit kertoivat paljon Mercedes-kuskien sisäisestä kunnioituksesta. Mutta kuinka kauan nykytilanne pysyy yllä?

Kilpailuun paalupaikalta lähtenyt Bottas kävi Hamiltonin kanssa kovaa taistoa kärkipaikasta usean mutkan ajan. Kaksikko piti välillään hyvin pienen, mutta kunnioitusta huokuneen välin. Kolariuhka oli vahvasti läsnä, mutta erityisesti Hamiltonin toiminta esti suuremman draaman. Brittikuski kun jätti selkeästi tilaa, vaikka hän oli jo välillä Bottaksen edellä.

Hamiltonin kisanjälkeiset kommentit antoivat vahvasti tulitukea kunnioitukseen liittyville huomioille.

– Jos kyseessä olisi ollut Ferrari, tilanne olisi ollut täysin toinen, Hamilton täräytti suoraan lehdistötilaisuudessa, viitaten alun taisteluun.

Brittikuskin jatko aiheeseen oli täynnä vakuuttelua.

– Näin tämä jatkuu myös loppukauden ajan. Mielestäni Valtterilla ja minulla on ollut aina paljon kunnioitusta toisiamme kohtaan. Jatkamme sitä samaa – kuten voitte nähdä. Näin me käsittelemme tämän. Keskustelemme asioista ennen kisaa, käyttäydymme fiksusti ja pidämme kiinni tästä tavasta, Hamilton pyöritteli.

Kommentit ovat vahvoja osoituksia söpöstä pilvilinnasta, jossa Mercedes-kuskit ovat eläneet kauden neljässä ensimmäisessä kisassa.

Kaksi voittoa Hamiltonille ja kaksi voittoa Bottakselle. Iso tekijä kiristyneellä keskinäisellä kisalla on ollut suomalaiskuski Bottaksen erittäin räväkkä alku.

– Valtteri on aivan selkeästi nostanut tasoaan tänä vuonna. Hän ajaa fantastisesti ja se tietää sitä, että vaaditaan aivan äärimmäinen onnistuminen, jotta toinen meistä pystyy voittamaan toisen. Näin sen pitääkin mennä, Hamilton puhui aiheesta.

Iso kysymys on kuitenkin se, että kuinka kauan taistelu pysyy herrasmiesmäisyyttä huokuvana?

Historia ei pohjaa sitä, että Mercedeksen sisällä välit pysyisivät rauhallisina ja kunnioittavina. Lähimenneisyydestä puhuttelevin esimerkki on vuoden 2016 tapahtumat, jolloin saksalaiskuski Nico Rosberg aloitti kauden vahvasti.

Mercedes-kuskit ajautuivat värikkäiden käänteiden keskelle, josta kärkkäin osoitus oli kaksikon keskinäinen kolari Barcelonassa.

Alla olevalla videolla kyseisen kohukolarin läpikäynti:


Tämän jälkeen Hamiltonin ja Rosbergin välit alkoivat viilentyä huomattavalla tavalla.

Lopulta Rosberg ajoi maailmanmestariksi, kun taas Hamilton jäi nuolemaan näppejä.

Hyväksyykö Hamilton kyseisen skenaarion mahdollisuuden, mikäli Bottas jatkaa yhtä väkeviä otteita?

Tästä on kehkeytymässä koko kauden isoin kysymys. 

Lue myös:

    Uusimmat