Valtteri Bottaksen F1-paikasta taistellut Esteban Ocon haluaa nyt etuajassa pois Mercedekseltä

Kahden vuoden sopimuksen Renault’n F1-tallin kanssa tehnyt ranskalaiskuljettaja Esteban Ocon toivoo Mercedeksen vapauttavan hänet nykyisistä velvoitteistaan hiukan etuajassa, jotta hän voisi testata uudelle tiimilleen jo joulukuussa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
La: 3. harjoitukset klo 16.55, aika-ajot klo 19.55, ennakkotunnelmat klo 19.00
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ocon vapautuu virallisesti Renault’n käyttöön vasta tämän vuoden tehtäviensä päättyessä. Kausi 2020 käynnistyy kuitenkin kuskien osalta heti joulukuun puolella ajettavan Abu Dhabin päätöskisan jälkeisillä rengastesteillä ja toistaiseksi on epäselvää, tarvitseeko mestaritalli varakuljettajaansa siellä.

Vielä kesällä Ocon oli vahvasti mukana neuvotteluista Mercedeksen kisapaikasta, mutta saksalaistallin päädyttyä Valtteri Bottakseen, nuori kuski joutui etsimään paikan muualta.

Mercedes alkoi Renault-siirron jälkeen vähentää kehityskuljettajansa työtehtäviä tietoturvasyistä, mutta Oconille on toistaiseksi epäselvää, pääseekö hän jo Abu Dhabin joulukuun testeihin Renault-väreissä.

– En tiedä, mutta toivottavasti mahdollisimman pian, Ocon kommentoi GP Newsin mukaan sitä, koska hän odottaa tietoa päätöksestä.

– Toivottavasti voin ajaa Abu Dhabin testeissä, mutta kaksi tallia päättävät sen, onko se mahdollista, mutta totta kai haluaisin (ajaa), hän jatkaa.

Ocon ei ole ajanut lainkaan testikilometrejä Mercedekselle kuluvalla kaudella. Lähinnä simulaattorilla tietoa autosta kerännyt kuski on viimeksi ollut F1-auton ratissa radalla viime vuoden päätöskisassa Abu Dhabissa Force Indian kuljettajana.

Lue myös:

    Uusimmat