Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Miksi Esteban Ocon saa edelleen kytätä Valtteri Bottaksen tekemisiä? Tallipomo selvitti erikoista asetelmaa

2:05
Valtteri Bottaksen kommentit Italian GP:n jälkeen. Hän oli kisassa toinen.

Esteban Oconin rooli Mercedeksen F1-tallin toiminnassa vähenee asteittain loppukautta kohti, kertoo tiimipomo Toto Wolff. 

Ocon oli pitkään tyrkyllä toiselle Mercedes-kuskipaikalle ensi kaudeksi, mutta mestaritalli päätyi jatkamaan Valtteri Bottaksen sopimusta. Heti tämän jälkeen Renault tiedotti, että se on palkannut Oconin kahdelle seuraavalle vuodelle. 

Ranskalaiskuljettaja on ollut erittäin tuttu näky Mercedeksen pilttuussa tällä kaudella. Testi- ja varakuljettajana toimiva Ocon on ollut vahvasti mukana tallin päivittäisessä toiminnassa ja seurannut Bottaksen sekä Lewis Hamiltonin tekemistä läheltä. 

Ocon on pysynyt sitkeästi Mercedeksen pilttuussa myös Renault-sopimuksen julkistamisen jälkeen, mikä on aiheuttanut myös ihmetystä. Esimerkiksi asiantuntija Mika Salo on nostanut C Moren F1-lähetyksissä esiin sen, että Ocon saa jatkuvasti lisää tietoa Mercedeksen toiminnasta. Ja hän vie tämän tiedon mukanaan kilpailevaan talliin ensi kaudeksi. 

Wolff on nyt selvittänyt tilannetta. 

– Keskustelimme Estebanin kanssa viikko sitten siitä, kuinka kauan hänen pitäisi pysyä eri rooleissa. Sanoin hänelle, että mitä kauemmin pysyt mukana, sitä enemmän tietoa saat mukaasi. Esteban suostui tähän. Kyse on siirtymävaiheesta. 

– Hän ajaa simulaattorissa, mikä on tärkeä osa kehitystyötämme. Mutta vaiheittain Esteban jää pois tulevaisuuttamme koskevista kokouksista, sillä tulevaan autoomme vaikuttavat asiat ovat arkaluontoisia kehitys- ja insinöörityön osalta, Wolff kommentoi GP Todaylle. 

Oconin kaksivuotinen sopimus Renault'n kanssa on yksiselitteinen: Mercedes ei saa kutsua ranskalaista takaisin riveihinsä kauden 2020 jälkeen. 

Lähde: gpblog.com

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja