Valtteri Bottaksen auton mittarit huusivat punaisella: "Se olisi ollut mennyttä"

Valtteri Bottaksen autossa havaittiin äkillistä nousua moottorilämpötiloissa kesken Saudi-Arabian F1-kisan. Alfa Romeo ehti mahdollisesti saada autonsa turvaan ennen kuin isompaa vahinkoa tapahtui.

Bottas oli kisan puolivälin jälkeen hyvissä asetelmissa taistellakseen jopa kisan kuudennesta sijasta, kun hänen autossaan alkoi tapahtua ikäviä asioita. Ongelmat alkoivat juuri, kun Alpine-kuski Fernando Alonso oli joutunut keskeyttämään edeltä.

– Se oli hyvä kisa siihen asti, kunnes näimme nousua moottorin lämpötilassa. Se oli aluksi pientä nousua ja sitten todella jyrkkää. Se vain nousi, vaikka nostin jalkaa kaasulta. Sitten moottori oli jo vaarassa hajota. Päätimme keskeyttää, jotta emme menetä moottoria, Bottas kertoi tapahtumien kulusta F1TV:lle.

Alustavien tietojen mukaan Alfa Romeon pitäisi säästyä moottorin vaihtamiselta lähdettäessä kahden viikon päästä odottavaan Australian kisaan.

– Toivon niin. Sen pitäisi olla kunnossa, siksi lopetimme kesken, mutta jos olisimme jatkaneet, se olisi ollut mennyttä, Bottas tiivisti.

Keskeytykseen asti Bottas oli tekemässä jälleen huippusuoritusta vauhtinsa löytäneellä Alfa Romeolla. Hän ajoi takaa jopa Mercedeksen autoja. Huippunopea katurata oli hyvä testi auton todellisesta vauhdista.

– Suorituskyvyn puolesta se tuntui aika hyvältä verrattuna Bahrainiin. Taistelimme taas enemmän tai vähemmän kuudennesta sijasta.

– On hyvä nähdä, että tällä erilaisellakin radalla, jossa on huippunopeita kohtia, olemme mukana taistelussa. Se antaa minulle toivoa tulevia kisoja varten. Emme ole missään huonossa asemassa, ja nautin todella kisaamisesta siihen asti, kunnes kaikki päättyi, Bottas iloitsi.

Lue myös:

    Uusimmat