Huh, mikä trilleri! Max Verstappen voittoon huiman näytöksen päätteeksi – Valtteri Bottakselle karvas pettymys

F1-kauden toinen osakilpailu ajettiin sunnuntai-iltana Jeddassa, Saudi-Arabiassa.

Red Bullin Max Verstappen nousi neljännestä lähtöruudusta kilpailun voittoon ennen kakkosruudusta startannutta Ferrarin Charles Leclerciä. Eroa ruutulipulla oli vain 0,549 sekuntia Verstappenin hyväksi.

Kärkikaksikko tarjosi lajin seuraajille trillerimäisen näytöksen taistellessaan viimeisillä kierroksilla kilpailun voitosta. Verstappen teki ratkaisevan ohituksen neljänneksi viimeisellä kierroksella Jeddan radan pääsuoralla. Leclerc haki ohitusta vielä viimeisellä kierroksella, mutta Ferrarin suoravauhti ei riittänyt Red Bullia vastaan.

– Oli todella kova mutta hyvä kisa. Taistelimme kovasti, ja yritimme pelata pitkäjänteisesti. He (Ferrrari) olivat nopeita mutkissa, ja me olimme nopeita suorilla. Renkaat kuluivat aika nopeasti. Meillä oli lopussa vähän enemmän vauhtia. Se ei ollut helppoa, mutta onnistuin pääsemään lopussa edelle. Olen todella iloinen, että saimme viimein kauden kunnolla käyntiin, viikko sitten Bahrainissa keskeyttänyt Verstappen hehkutti taiston tauottua.

– Voi hyvä luoja! Nautin tätä kisasta. Se oli kovaa mutta reilua kilvanajoa. Jokaisen kisan pitäisi olla tällainen. Se oli hauskaa, mutta olen tietysti pettynyt. Halusimme voittaa, Leclerc sanoi.

Kärkikaksikko oli omaa luokkaansa, sillä kolmanneksi sijoittunut Ferrarin Carlos Sainz oli ruutulipulla 8,097 sekuntia Verstappenin jälkeen.

Paalulta kisaan startannut Red Bullin Sergio Pérez oli neljäs. Pérezin kisa meni pilalle, kun hän tuli ensimmäisenä varikolle kierrokselta 15 ja radalle tuli hieman myöhemmin turva-auto, kun Williamsin Nicholas Latifi ajoi seinään. Näin muut kärkikuljettajat pääsivät tekemän omat stoppinsa ja palaamaan radalle meksikolaisen edellä.

Kahdeksannesta ruudusta kisaan startannut Valtteri Bottas oli pitkään kiinni pistesijassa, kunnes 15 kierrosta ennen ruutulippua Alfa Romeo ohjeisti Bottaksen toistamiseen varikolle. Tämän jälkeen Bottas ajoi vielä kierroksen, mutta kurvasi sen päätteeksi takaisin varikolle ja keskeytti teknisen vian vuoksi.

Bottas oli ennen keskeytystään yhdeksännellä sijalla.

F1-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Melbournessa, Australiassa.