Lewis Hamilton murahti: menetti ”helpon” kakkossijan Valtteri Bottakselle

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton koki epäonnea sunnuntain Itävallan GP:ssä, kun hänen autonsa vaurioitui ratareunusten ylittämisen yhteydessä. Hamiltonin mukaan hän menetti ”helpon” kakkossijan sunnuntain kisassa. Kyseinen kakkossija meni Hamiltonin tallikaverille Valtteri Bottakselle.

Hamilton nousi toiseksi ennen ensimmäisiä varikkopysähdyksiä, kun hän ohitti McLarenin Lando Norrisin. Pysähdyksen jälkeen Hamiltonin vauhti alkoi kuitenkin hidastua.

Mercedes varoitteli tiimiradiossa Bottasta ylittämästä ratareunuksia mutkan kymmenen yhteydessä. Taustalla oli Hamiltonin autosta havaitut vauriot.

Ennen tätä Hamilton oli jo jäänyt pahasti kisan kärkikuskin Max Verstappenin vauhdista.

– Sanoin jo ennen kisaa, että Maxin päihittäminen olisi erittäin vaikeaa. Mutta oli turhauttavaa, kun auton takapäästä katosi paljon pitoa. Kakkossijan puolustaminen oli mahdotonta. Menetin rutkasti pisteitä tänään, neljänneksi ajanut Hamilton totesi kisan jälkeen.

Hamilton uskoo, että ilman vaurioita hänellä ei olisi ollut mitään ongelmia pitää asemaansa hallussa.

– Olisin ollut helposti toinen. Toki en olisi pystynyt ottamaan edellä olevia kiinni, Hamilton näki.

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan Hamilton rikkoi autoaan juurikin mutkan kymmenen ulostulon yhteydessä. Mercedes ei kuitenkaan tiedä tarkkaan, miksi Hamiltonin auto rikkoontui kanttareiden ylityksen yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat