Valtteri Bottakselta suoraa puhetta Mercedeksen epäonnistuneesta Singaporen GP:stä – tallipomolta tarkempi selitys aika-ajojen mokalle

Mercedes epäonnistui pahoin viime viikonloppuna ajetussa Formula ykkösten Singaporen osakilpailussa. Tallin suomalaiskuski Valtteri Bottas sanoo Motorsportille, että Merecedeksen tulee oppia, unohtaa ja siirtyä nopeasti eteenpäin Singaporen GP:stä.

Lewis Hamilton ajoi neljänneksi ja Bottas viidenneksi Singaporessa. Mercedeksen pahin kilpailija Ferrari otti kisassa kaksoisvoiton. Mercedeksen viikonloppu meni Bottaksen osalta jo pieleen aika-ajoissa, kun Hamilton pilasi suomalaisen aikakierroksen. Itse kilpailussa tallin taktiikka ei toiminut ja molemmat kuljettajat jäivät palkintokorokkeiden ulkopuolelle. 

Seuraava F1-sarjan osakilpailu on jo luvassa tulevana viikonloppuna vain viikko Singaporen kisan jälkeen, kun formula ykköset ajavat Venäjän Sotshissa. Bottaksen mielestä tallin tulee käydä tarkkaan läpi, mikä meni pieleen Singaporessa, jotta samanlainen tilanne ei toistuisi.

– Meillä on hyvin tietoa kisasta. Tallina olemme hyvin avoimia sen suhteen, mitä kisassa tapahtui strategian osalta. Se on selvää, että näin lyhyellä aikavälillä autoon ei voi tehdä hirveästi muutoksia, Bottas sanoo.

– Siinä on enimmäkseen kyse siitä, että otamme oppia tästä viikonlopusta, unohdamme sen ja siirrymme eteenpäin. Lähdemme Venäjällä nollasta ja yritämme muistaa ne hyvät tunteet aiemmilta vuosilta, Bottas jatkaa.

Bottakselta tiedusteltiin, että pitääkö Mercedeksen muuttaa aika-ajojen menettelytapaansa.

– Meillä on selvät sävelet sen suhteen ja minun piti olla edellä, mutta niin ei käynyt. Uskon, että voimme oppia jotain, jos toinen meistä haluaa tehdä jotain erilaista. Se on kuitenkin haastavaa ja näemme tulevaisuudessa, kuinka se tulee menemään. Meillä on selvät säännöt sen suhteen, mutta se ei mennyt tällä kertaa suunnitelmien mukaan, Bottas kertoo.

– Jokainen aika-ajo on erilainen ja joskus ei ole mitään ongelmia renkaiden toimivuuden suhteen, joskus taas haluat imuavun. Singapore on erityinen rata, jossa haluat mahdollisimman suuren eron edellä ajavaan autoon, Bottas toteaa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff uskoo, että aika-ajojen ongelma voidaan korjata helposti. Hänen mielestään Singaporen tapahtumat aiheutuivat sekavasta tilanteesta.

– Ulostulokierroksen tapahtumat johtuivat mielestäni huonosta kommunikaatiosta. Se on sellainen asia, joka meidän pitää hoitaa paremmin tulevaisuudessa. Huono kommunikaatio oli sitä, että Valtteri oli (Alex) Albonin takana ja Lewis ei nähnyt sitä, Wolff sanoo.

– Lewis luuli, että Valtteri teki hidasta ulostulokierrosta ja hänestä tuntui, että nopeampi ulostulokierros sopi hänelle paremmin ja siksi hän kuroi eron umpeen. Sillä tavalla emme ole toimineet aiemmin. Puhuimme siitä jälkikäteen ja kaikki on kunnossa. Se ei vaikuttanut kisaan. Mielestäni moni muu tärkeä asia meni pieleen tänä viikonloppuna, Wolff jatkaa.

Sotshin GP ajetaan tulevana viikonloppuna 29. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat