Lewis Hamilton teki törkytempun Valtteri Bottakselle – Mercedes nosti osittain käden ylös

Singaporen GP:n lauantain aika-ajot saivat omaa väriä Mercedes-kuskin Lewis Hamiltonin sangen erikoisesta tempusta. Hamilton rikkoi sekä herrasmiessääntöjä että Mercedeksen aiempia linjauksia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tapaus liittyi aika-ajojen kolmannen osion viimeiseen yritykseen. Lämmittelykierroksella Valtteri Bottas oli tallikaverinsa Hamiltonin edellä aivan radan loppuvaiheille saakka. Bottas oli jo lähdössä kierrokselle, kun Hamilton päätti ohittaa hänet.

Kyseiseen tapaukseen liittyy yleinen herrasmiessääntö, joka estää lämmittelykierrosten lopulla tehtävät ohitukset.

Mercedeksen leiristä ei otettu suoraan kantaa Hamiltonin toimintaan. Saksalaistallin leiristä nostettiin kuitenkin osittain käsi ylös virheen merkiksi.

– Olisimme voineet tehdä parempaa työtä siinä, miten asetimme kuljettajamme radalle. Näytti siltä, että meidän kuljettajakaksikon piti ajaa lämmittelykierros kovempaa kuin muiden. Päätimme lähteä myöhään radalle aika-ajojen kolmannessa osiossa, keltaisten lippujen riskistä huolimatta. Mutta silti yksi auto jäi aivan eteemme, Mercedeksen pääkisainsinööri Andrew Shovlin kertasi ja osoitti pahoittelunsa Bottaksen suuntaan:

– Meidän pitää katsoa sitä, että miten olisimme voineet toimia tehokkaammin molempien autojen kohdalla. Erityisesti Valtterin – hän aloitti erittäin vahvasti, mutta hän ei saanut kunnon ratapaikkaa millään vedolla aika-ajojen lopulla.

Hamilton oli lopulta aika-ajojen toinen ja Bottas viides.

Lue myös:

    Uusimmat