F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottakselta rehellistä tekstiä taistelusta Lewis Hamiltonia vastaan: "Se saa minut raivon partaalle"

1:19
Videolla Valtteri Bottaksen ajatukset Belgian GP:stä.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas on jäänyt tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jalkoihin alkukauden F1-kisoissa. Hamilton petrasi heikon avauskisan jälkeen. Siitä lähtien hän on ollut karussa muilta.

Mercedeksen suomalaiskuskilla Bottaksella oli vain yksi tavoite tähän kauteen. Mestaruus.

Se on valumassa käsistä, sillä Hamilton on karannut jo 50 pisteen päähän suomalaisesta.

– Yritän kaikkeni ja fakta on se, että taistelu ei ole vielä ohi. Jäljellä on vielä kymmenkunta kisaa. Silverstonen keskeytys maksoi paljon, mutta en aio luovuttaa. Aion jatkaa painostusta, Bottas ilmoitti Belgiassa.

Taistelussa brittikuski Hamiltonia vastaan, kulmakiveksi on muodostunut latteus nimeltä täydellisyys. F1-sarjan kuusinkertaiselta maailmanmestarilta Hamiltonilta on nähty useita huimia viikonloppuja, kun taas Bottaksella päivien sisään on mahtunut pieniä virheitä.

Tämä toistui Belgiassa.

– Viikonloput alkavat aika-ajosta, jossa paalu on selkeä tavoite. Se ei onnistunut nyt ja hän pystyi kääntämään paalun voitoksi, Bottas sanoi Hamiltonista.

– Isossa kuvassa Belgian viikonloppu oli yksi sulavin, mitä minulla on ollut. En kokenut mitään isompia ongelmia – aika-ajo ei ollut vain tarpeeksi hyvä. Mutta teemme töitä sen eteen. Yritän etsiä mahdollisimman paljon positiivisia juttuja, joita voin ottaa mukaan. Esimerkiksi kisavauhtini on ollut tällä kaudella parempaa, mitä aiemmin. Nyt tuntuu siltä, että pystyn taistelemaan kisoissa. Seuraava juttu on se, että saan tasaisuutta lisää aika-ajoihin.

Vaikka Bottas tietääkin kehityskohteensa, hän myöntää, että asia koettelee hermoja.

– Lewis on ollut todella tasainen aika-ajoissa. Hän ei ole tehnyt virheitä ja jos numeroita katsoo, niin hän on ollut niissä edellä. Ja jos rehellisiä ollaan, niin se saa minut raivon partaalle.

– Yritän kuitenkin nauttia haasteesta, ja en malta odottaa seuraavaa aika-ajosessiota Italiassa, Bottas totesi ensi viikonlopun Monzan GP -viikonlopusta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja