F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas pakotti Lewis Hamiltonin muutosten tielle – "Se on ollut yleensä minun vahvuuteni"

6:02
Videolla Belgian GP:n kärkikolmikon kommentit.

Mercedeksen sisäisessä taistossa Lewis Hamiltonilla on tällä hetkellä ote Valtteri Bottaksesta. Britti on 50 pisteen karkumatkalla suomalaiseen nähden. Hamilton kuitenkin myöntää, että Bottas on pakottanut hänet muutosten tielle.

Hamilton on voittanut kauden seitsemästä kisasta viisi. Hän ei ole kokenut keskeytyksiä kuten Red Bullin Max Verstappen, eikä myöskään totaalisia pistemenetyksiä, kuten hänen tallikaverinsa Bottas. Suomalaisella Britannian GP:n epäonni näkyy rujosti MM-taulukossa.

Bottas on kuitenkin laittanut britin koville – isossa kuvassa. Sen myös Hamilton itse myöntää.

– Viime vuonna Valtteri tykitti lauantain aika-ajoissa kovia kierroksia, kuten hän aina tekee, ja itse taas alisuoritin. Se, aika-ajo, on ollut yleensä kuitenkin minun vahvuuteni, Hamilton pohti Belgiassa.

– Tein tälle vuodelle muutoksia, ja sen lisäksi auto tuntuu toimivan varsin hyvin. Nyt olen pystynyt tykittämään taas sellaisia aika-ajokierroksia, mitä olen aiemminkin tehnyt. Ja olen saanut tasaisuutta niihin. Kyse on vain taustalla tehtävästä työstä. Ja se työ tehdään muun muassa simulaattorissa. 

Samalla kun Bottas on pystynyt kehittämään kisavauhtiaan, on Hamilton mennyt edelle aika-ajotilastossa. Tämä on taas tarjonnut britille etulyöntiaseman useaan kisaan.

– Viime vuonna kisavauhti oli minun vahvuuteni. Nyt on pitänyt tehdä asioita niin, etteivät muutokset vaikuttaisi liikaa kisoihin. Puhutaan hyvin hienosta viivasta, Hamilton kuvaili.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja