F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottakselta raaka havainto – Mercedes tipahtanut vasta kolmanneksi?

7:11
Videolla Brasilian GP:n viikonlopun jälkipuintia.

Mercedes juhlii tällä kaudella F1-sarjan valmistajien maailmanmestaruutta. Kauden edetessä saksalaistallin dominoiva asema on kuitenkin murentunut. Nyt Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas nosti esille sangen yllättävän havainnon kärkitallien voimasuhteista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kuluneen kauden aikana Mercedeksellä on ollut F1-sarjan vahvin kokonaispaketti. Saksalaistalli on antanut tasoitusta suoravauhdissa, erityisesti Ferrarille. Mutkissa Mercedes on ollut kuitenkin edellä.

Ferrari on kirinyt eroa umpeen. Suorilla italialaistalli on ollut koko ajan nopeampi.

Kauden edetessä kolmas kärkitalli Red Bull on ottanut huomattavia kehitysaskeleita. Mercedeksen suomalaiskuskin Bottaksen mukaan nykytilanne on päässyt jopa yllättämään.

– Mielestäni he olivat jopa vahvempia, mitä osasimme odottaa. Varsinkin suoravauhdin osalta, Bottas myönsi RaceFansille edellisen kisan, Brasilian GP:n viikonlopun jälkipuinnissa.

– Heillä on ollut hyvä auto mutkissa, mutta nyt he olivat jopa parempia suorilla kuin me. Aiemmin tilanne oli aika tasainen, Bottas jakoi raa’an havainnon.

Täten tullaan johtopäätökseen, jonka mukaan Mercedeksellä on vasta F1-sarjan kolmanneksi nopein auto Abu Dhabin päätösviikonloppuun mentäessä.

– Jos vertaa kauden alkua ja katsoo loppupuolelle, niin Red Bull on ottanut isoja kehitysaskeleita. Ensi vuonna kaikilla on uudet autot, joten on vaikea ennustaa vielä tarkalleen. Kaikki aloittavat nollista, vaikka sarjaan ei tuoda sen suurempia sääntömuutoksia. Kaikilla on silti uudet autot, Bottas jatkoi, kääntäen katseita jo tulevaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja