Mercedes-pomolta kovaa vihjailua: F1:ssä ensi kaudella uusi kärkitalli?

F1-kausi 2019 saadaan pakettiin tänä viikonloppuna Abu Dhabissa. Eri tallien katseet ovat olleet jo tovin ajan ensi kaudessa, jonne Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff povaa varsin merkittävää käännettä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viime vuosien aikana F1:ssä kärkitallien joukkoon ovat kuuluneet Mercedes, Ferrari ja Red Bull. Voitot ovat menneet näihin osoitteisiin – jatkuvalla syötöllä.

Mercedes-pomon Wolffin mukaan tilanne voi hyvinkin muuttua.

– McLaren on ottanut massiivisia kehitysaskeleita. Heidän kehityskäyrä on ollut jyrkin jopa kaikista talleista. Uskon, että he ovat siellä (kärkitallien joukossa) vuonna 2020, Wolff väläytteli tallipäälliköiden tiedotustilaisuudessa.

McLaren on varmuudella neljäs tämän kauden valmistajien MM-sarjassa. Brittitalli on tehnyt väkevää nousua aivan F1-sarjan pohjamudista, joissa pyöri useamman vuoden ajan.

Wolffin mukaan Mercedes joutuu huomattavasti kovemmalle ensi kaudella.

– En usko, että näemme mitään 10 tai 12 voittoa yhdeltä tallilta. Totta kai yritämme paikata heikkouksiamme ja toivomme, että pystymme jatkamaan vahvoja suorituksia, Wolff sanoi.

Mercedes varmisti jo aiemmin F1-valmistajien maailmanmestaruuden. Lewis Hamilton on puolestaan kuskien taulukon ykkönen.

Lue myös:

    Uusimmat