Valtteri Bottas saattoi myhäillä – Mercedes virittelee jälleen yllätyskeitosta

Valmistajien MM-sarjan ykkönen Mercedes lähti Italian GP -viikonloppuun altavastaajan asemasta, sillä pitkien suorien värittämä Monzan rata suosii selvästi paremmin saksalaistallin kilpakumppania Ferraria. Perjantaina kärkitallien keskinäinen ero oli lähes olematon. Valtteri Bottaksen mukaan Mercedekselle perjantain harjoitusten anti oli hyvin positiivinen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Harjoitukset saivat väriä sateesta, joka vieraili rata-alueella useaan eri otteeseen. Perjantain ensimmäiset harjoitukset menivät osaltaan piloille vaikeiden olosuhteiden takia. Iltapäivän toisissa harjoituksissa eri kuskit pääsivät ajamaan useita kymmeniä kierroksia kuivan kelin renkailla.

– Oli aika vaikea päivä. Ei tuossa oikein päässyt ajamaan tasaisesti. Oli sellaista katkonaista ja jotain juttuja jäi koittamatta. Toki, se oli sama juttu kaikille, Mercedeksen suomalaiskuski Bottas totesi C Morelle.

Bottas saattoi kuitenkin myhäillä perjantain annista.

– Yllättävän hyvä fiilis jäi. Oletimme, että olisimme voineet olla vähän hitaampia kuin Ferrarit, mutta aika lähellä oltiin.

Ferrarin monacolaiskuljettaja Charles Leclerc oli perjantain nopein kuljettaja (1.20,978). Mercedeksen leiristä Lewis Hamilton jäi vain alle seitsemän sadasosan päähän (+0,068) Leclercistä. Neljänneksi tulleen Bottaksen ero kärkeen oli vajaat neljä kymmenystä (+0,369).

Olemattoman eron lisäksi myös toinen tekijä toi Bottakselle hymyn huulille.

– Pitkät vedot tuntuivat hyvältä – ihan myös vauhdin puolesta. Se antaa hyviä ennusmerkkejä sunnuntaille, Bottas sanoi tyytyväisenä.

Ferrari oli iso ennakkosuosikki myös viime viikonloppuna Belgiassa, jossa Mercedes laittoi kuitenkin kapuloita rattaisiin. Mercedes viritteli yllätystä, sillä Leclerc oli menettää kisan voiton loppuhetkillä brittikuski Hamiltonille.

Iso tekijä löytyi kisavauhdin puolelta, johon Bottas viittasi perjantain harjoitusten jälkeen.

– Saimme ajettua aika paljon kierroksia vähän painavammalla autolla lopussa. Lewis ajoi keskikovilla ja mää pehmeimmillä renkailla. Saimme kummastakin renkaasta jonkinlaista infoa. Oikeastaan parempaa dataa ei näillä keleillä voi oikein saada. Eiköhän me pystytä nyt laskemaan se, että miten ne renkaat kestävät, Bottas perkasi antia.

Lue myös:

    Uusimmat