Vaihtuuko Valtteri Bottaksen tallikaveri? Alfa Romeolla kiperä kysymys ratkottavana

8:16
Video: MTV Urheilu listasi alkukauden onnistujat ja epäonnistujat Unkarin kilpailun jälkeen

F1:ssä Valtteri Bottaksen edustama Alfa Romeo ei ole kertonut vielä sitä, kuka ajaa sen toista autoa ensi kaudella. Kiinalaiskuljettajan Guanyu Zhoun jatko on auki, sillä Alfa Romeolla on iso kysymys pureskeltavana.

Autoweekin mukaan Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur harkitsee skenaariota, jossa Theo Pourchaire korvaisi Zhoun kaudella 2023.

Alfa Romeon junioriohjelmaan kuuluva Pourchaire ajaa tällä hetkellä F2-sarjassa. Viikon päästä 19 vuotta täyttävä Pourchaire on tällä hetkellä sarjassa toisena.

Pourchaire saatetaan nähdä aivan piakkoin Alfa Romeon ratissa – perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa.

– Löydämme kyllä ratkaisun. Ei huolta, Vasseur huikkasi vasta, kun häneltä kysyttiin siitä, saako Pourchaire näyttöpaikkoja F1:n puolella.

Samaan aikaan Alfa Romeo ei ole vahvistanut kiinalaiskuskin Zhon jatkoa. Zhou on napannut tällä kaudella viisi MM-pistettä. Se on selvästi vähemmän kuin Alfa Romeon toisella kuskilla Valtteri Bottaksella, jolla pisteitä on 46.

 – En ole puhunut vielä minkään tallin kanssa, Zhou totesi Formule 1:lle.

– Olen todistanut, että olen nopea kuski, jolta löytyy tasaisuutta, Zhou jatkoi.

Pourchaire sen sijaan aikoo hypätä ensi kaudella korkeimpiin sarjoihin.

– Tämä on viimeinen kauteni F2:ssa, se on varmaa, Pourchaire ilmoitti.

– Jos en pääse F1:iin, niin en tiedä mitä teen. En ole ajatellut tuota skenaariota, Pourchaire totesi, viitaten siihen, että hän uskoo saavansa eteen monenlaisia vaihtoehtoja.

Se, että Alfa Romeo vain nostaisi Pourchairen Zhoun tilalle ei ole mikään yksiselitteinen kuvio. Zhou kun on tuonut mukanaan merkittävän tukipaketin Alfa Romeolle – isojen kiinalaistukijoiden myötä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja