Valtteri Bottakselle kovaa tekstiä Kanadan GP:n arvioissa – "Pelkäämme pahoin, että…"

Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen suoritus Kanadan GP:ssä jäi hieman pienemmälle huomiolle kansainvälisessä F1-mediassa, kiitos Sebastian Vettelin saaman aikarangaistuksen ja kisan lopun dramaattisten käänteiden.

Bottaksen osalta viikonloppu lähti vaikeaan suuntaan lauantaina, kun hän oli ajaa seinään aika-ajojen kolmannen osion alkuhetkillä.

Sunnuntain kisassa Mercedeksen suomalaiskuski oli neljäs.

– Tämä oli opetus siitä, miten yksi virhe – kolmannen osion pyörähdys – voi saada koko viikonlopun raiteiltaan. Silti, hän sai kasaan kohtuullisen tuloksen, Autosportin Edd Straw mietti.

Strawin papereissa Bottaksen kisalle tuli arvosana 7.

Tämä jäi suoranaiseksi puolustuspuheenvuoroksi muiden arvioiden keskellä.

– Bottas ei vain tuntunut saavan juonenpäästä kiinni missään vaiheessa viikonloppua. Hän oli koko ajan tallikaveriaan Lewis Hamiltonia hitaampi. Kisassa hän jäi hyvin näkymättömäksi, varsinkin sen jälkeen, kun hän jäi jumiin Renaultin saksalaiskuskin Nico Hülkenbergin taakse, F1i:n Andrew Lewin mietti, viitaten kisan alkuvaiheisiin.

Lewin antoi Bottakselle kisasta arvosanan 7.

Mercedeksen suomalaiskuskin nykyvireestä lähti ilmoille suurta huolta ja kovaa tekstiä.

– Hän sai niin vahvan alun kaudelle, mutta tuoreeltaan hän on hyytynyt. Nyt ilmoille on tullut samankaltaisia vivahteita, mitä häneltä nähtiin kaudella 2018, Lewin pohti ja sai tulitukea:

– Pelkäämme pahoin, että vanha, itseluottamuksensa menettänyt Valtteri Bottas on tekemässä paluun, GP Blogin Nicolás Quarles van Ufford mietti.

Quarles van Ufford jäi kaipaamaan selvästi röyhkeämpiä otteita suomalaiselta.

– Missä olivat ne kaikki sisukkaat liikkeet, mitä häneltä nähtiin kauden alussa? Quarles van Ufford kyseli, antaen Bottakselle Kanadan GP:stä arvosanan 4.

Lue myös:

    Uusimmat