F1-lehdistökatsaus: Mestaruustaistoon ilmoittautunut Bottas kympin mies – Räikköselle sapiskan lisäksi myös kiitosta

Valtteri Bottas keräsi kehuja kansainvälistä medialta Itävallan GP:n voitollisella suorituksellaan. Muidenkin maiden toimittajien silmät alkavat vihdoin aueta sille, mistä me suomalaiset olemme tienneet jo pitkään: Bottas taistelee tämän vuoden maailmanmestaruudesta.

Red Bullin italialaissivustolle kirjoittava Giorgio Terruzzi antoi Bottakselle arvosanaksi viikonlopusta täyden kympin. Toimittaja kehui suoritusta pieneksi mestariteokseksi.

- Viikonloppu oli mestarin työtä. Bottas piti hermonsa kurissa, ja lopussa kuultu pieni ”kikattelu” oli koko viikonlopun ainoa tunteidennäyttö. Erinomaista työtä, Terruzzi suitsutti.

MM-sarjan kärkinimi Sebastian Vettel sai samaisessa arviossa arvosanakseen kasin ja Lewis Hamilton kuutosen. Kimi Räikkönen joutui tylytyksen kohteeksi. Kilpailun viidenneksi ajanut Ferrari-kuski sai arvosanakseen loppusijoitustaan vastaavan numeron.

- Hän oli jatkuvasti hukassa. Jäi jälkeen aika-ajoissa, sai huonon startin, eikä esittänyt kisassakaan mitään ihmeellistä. Sanalla sanoen, ollakseen yksi maailman parhaista, oli tämä suoritus pettymys. Toista mieltä olevat voivat katsoa MM-pistetaulukkoa, Terruzzi totesi.

Bottaksen ja Räikkösen eri roolit

Gazzetta dello Sportin Umberto Zapelloni puhuu Bottakselle jatkoa saksalaistallissa.

- Valtteri oli täydellinen alusta lähtien. Hän on ansainnut paikkansa Mercedeksellä lunastamalla Toto Wolffin luottamuksen häneen.

Italialaislehti antoi Bottakselle arvosanaksi yhdeksän.

- Paras. Täydellinen paikkaaja tilanteissa, jolloin Hamilton alisuorittaa. Hän oli juuri niin hyvä kun tiedämme hänen olevan. Nyt hänellä on mahdollisuus tuottaa Hamiltonille tukalia tilanteita, sillä voiton myötä Bottas nousi mukaan mestaruustaistoon.

Autosprintin Maurizio Voltinin mukaan Mercedeksellä on nyt kaksi kuljettajaa mestaruustaistossa.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Omassa kisa-analyysissään hän nostaa esille Räikkösen ja Hamiltonin taistelun. Italialainen uskoo Räikkösen roolin brittikuljettajan kirin pysäyttäjänä olleen merkittävämpi kuin mitä yleisesti ajatellaan.

- Räikkösen voisi pikaisesti luulla epäonnistuneen tehtävässään pitää Hamilton takanaan, mutta tämä ei ole välttämättä koko totuus. itse asiassa Kimi onnistui pakottamaan Hamiltonin aikaiseen renkaanvaihtoon toimimalla tulppana britin edessä. Tämä vaikutti kahteen asiaan. Ensinäkin Hamilton menetti aika-ajoissa saamansa rengasedun, minkä lisäksi hän joutui ajamaan lopussa ultrasofteilla kenties liian pitkään. Hamiltonin oli pakko olla renkailleen hellä niin kauan, ettei hän ehtinyt enää lopussa kunnolliseen hyökkäykseen kärkisijoista. On myös syytä huomioida Kimin ajaneen lopussa Hamiltonia kiinni, mutta Jolyon Palmerin törttöilyn seurauksena hän joutui luovuttamaan takaa-ajon, Voltini nostaa esille.

"Mercedes lyömässä jatkosopimuksen pöytään"

Bottaksen viikonlopulle annettiin hyväksyviä nyökkäyksiä myös brittimediassa. Autosport palkitsi miehen täydellä kympillä.

- Hänen Q2-kierroksensa oli tyrmäävä, ja hän onnistui hiuksenhienosti pitämään Ferrarin Vettelin kurissa ja nuhteessa myös päätösosiossa. ”Epäinhimillisen” nopean startin jälkeen hän vaikutti kontrolloivan kisaa helposti, kunnes lopussa renkaat alkoivat temppuilemaan. Hän osoitti kuitenkin tyyneytensä pitämällä Vettelin jälleen takanaan.

Räikköselle arvosanaksi koitui lehden linjan mukaisesti perinteinen kuutonen.

0:19

- Hän ei pystynyt missään vaiheessa vastaamaan tallikaverinsa vauhtiin. Kisassa ongelmia riitti aina avausmutkasta kierroksellaohitettaviin ja pieniin moottorihuoliin, mutta tällaiset suoritukset eivät miellytä Ferrarin johtoa, lehti tylytti viitaten Sergio Marchionnen aiempiin kommenteihin.

Sky Sports antoi Bottakselle arvosanaksi 9,5. Vain 15 pisteen päähän tallikaveristaan nousseen suomalaiskuljettajan ensi kaudesta esitettiin kantaaottavia väitteitä.

- Enää ei pitäisi kestää kauaa, ennen kuin Mercedes lyö pöytään jatkosopimustarjouksen.

Vettelin "nalkutukselle" irvailtiin

Sebastian Vettel sai yllättävänkin rajua kritiikkiä kotimaansa lehdistöltä. Etumatkaansa MM-sarjan kärjessä vankistanut Vettel purnasi Bottaksen lähdöstä vielä pitkään kisan jälkeenkin, vaikka jopa FIA osallistui keskusteluun kertoen suomalaisen statin olleen sääntöjenmukainen.

- Vaikka Vettel kasvatti etumatkaansa, keksi hän silti syytä valittaa Spielbergissä. Jos nalkutuksen määrä kuvastaa suoraan verrannollisesti hänen MM-nälkäänsä, hän on oikealla reitillä, Vettelin jälkimutinaa analysoitiin Frankfurt Allgemeine-Zeitungissa. 

Sama lehti nosti esille myös Bottaksen omat kommentit maailmanmestaruustaistosta. Kun suomalaiselta kysyttiin, milloin hän alkoi haaveilla maailmanmestaruudesta, vastasi suomalainen itseluottamusta puhkuen.

- Välittömästi siitä hetkestä lähtien, kun tein sopimuksen Mercedeksen kanssa. Mikä muu tavoite minulla olisi pitänyt olla, Bottas vastasi lehden mukaan nauraen.

1:00

0:37

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja