F1-lehdistökatsaus: Lewis Hamilton esitteli itsestään pimeän puolen – mestaruustaisto on myrkytetty

Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin kolari oli kansainvälisen F1-lehdistön ylivoimaisesti isoin puheenaihe Britannian GP:n jäljiltä.

Verstappen ja Hamilton osuivat yhteen ensimmäisellä kierroksella, kun Hamilton haki ohitusta edellä ajaneesta Red Bull -kuskista. Hamiltonin auton etupää osui Verstappenin autoon niin, että Verstappen ajautui kovalla vauhdilla päin ratavalleja.

Verstappen vietiin sairaalaan tarkistettavaksi, kun taas Hamilton ajoi aikarangaistuksesta huolimatta kilpailun voittoon.

– Britannian GP oli kuin maanjäristys kauden 2021 MM-taistolle. Siinä nähty kolari kirjoitetaan autourheilun historiaan. Ja sen seuraukset tuntuvat vielä pitkään, BBC:n F1-kolumnisti Andrew Benson kuvaili.

– Näytti siltä, kuinka lauantain sprintin jälkeen kotiyleisöllä ei olisi mitään hurraamisen aihetta. Mutta. Silverstonessa nähdään aina hulluja kisoja. Tällä kertaa kilpailujumalat olivat tehneet sekopäisen käsikirjoituksen, Auto, Motor und Sportin Tobias Grüner maalaili.

Epäilykset

– Puhuttiin kolarista, jota moni osasi odottaa kaikkien niiden tiukkojen taistelujen jälkeen, mitä tuolta kaksikolta on nähty, Benson jatkoi.

Kolari jakoi mielipiteitä. Mercedeksen leiri pomppasi puolustamaan brittimestaria, joka käytti sisäpuolen tilan hyödykseen. Red Bullin leiri vieritti puolestaan syyt täysin Hamiltonin niskoille.

VIDEO: Hamiltonin ja Verstappenin kolari

Red Bull näki avauskierroksen kolarin Hamiltonin syyksi

Mercedeksen kanta avauskierroksen kolariin selvä: Lewis oli edellä

– Hamilton halusi ja hänen täytyi näyttää vahvuutensa 150 000 katsojan edessä. Se, että hän hyökkäsi, oli täysin ennustettavissa. Hän teki liikkeen alueella, missä ei voi ohittaa, Corriere della Seran toimittaja Giorgio Terruzzi näki.

– Voitto numero 99. on ehkä Hamiltonin uran kyseenalaisin. Samalla yksi tärkeimmistä. Koko mestaruustaiston sävel voi nyt muuttua, Südddeutsche Zeitungin toimittaja Elmar Brümmer mietti.

Daily Mailin Jonathan McEvoy nosti esiin kolariin liittyviä taustatekijöitä.

– Ennen viikonloppua Bernie Ecclestone kyseli, että onko Hamilton enää taistelija. Hän ehdotti, että maailmanmestari on menettänyt aidon kilpailijan henkensä. On vaikea olla kuvittelematta, etteikö noilla kommenteilla olisi ollut mitään merkitystä sunnuntain dramaattisissa käänteissä. Vaikutti siltä, että kolarin taustalla oli Hamiltonin epätoivoa. Ecclestonen epäilykset, sprinttikilpailun tappio ja tieto siitä, että jos hän ei tekisi mitään, hän tuijottaisi Red Bullin takasiipeä seuraavien 51 kierroksen ajan, McEvoy luetteli taustapointteja.

– Hamilton toi selväksi sen, että hän on valmis tekemään ihan mitä tahansa mestaruuden eteen, La Gazzetta dello Sportin Luigi Perna tiivisti.

Welcome to the dark side

– Rajoja rikkovaa aggressiivisuutta, rangaistus, kärsimys, paluu, ohitukset, voitto. Lewis Hamilton otti käyttöön kaikki mestarin keinot. Jopa ne, jotka eivät kestä päivänvaloa. Mestaruustaisto on taas voimissaan, La Gazzetta dello Sportin Stefano Boldrini komppasi saman lehden kollegaansa.

Corriere della Seran Daniele Spariscin mukaan Hamiltonista nähtiin aivan uusia sävyjä.

– Yksi mutka oli koko Britannian GP:n symboli, Copse. Mutka, missä Hamilton nappasi voiton (Charles) Leclerciltä ja mutka, missä Hamilton esitteli pimeää puoltaan, minkä olemassaoloa ei aiemmin tiedetty.

– Hän iski ikävän olkapääniitin, mikä pudotti Verstappenin, Sparisci kuvaili.

Leo Turrini osoitti syyttävän sormensa Hamiltonin suuntaan.

– Ihailen häntä valtavasti, mutta monen vuosikymmenen veteraani ei tee tuollaista liikettä Copsessa, ensimmäisellä kierroksella. Lopputulos oli se, että Verstappen päätyi sairaalaan. Voittaa voi monella tavalla, mutta hyvänen aika sentään!

– Tietyt eleet ylittivät rajat ja niillä on seurauksia. En usko, että Max unohtaa tätä.

– 10 sekunnin aikarangaistus, tuollaisesta tempusta, oli todella huono vitsi, Turrini murisi.

Incar: Verstappenin ja Hamiltonin kolari eri kuvakulmista

Kolari toi myös uutta sähköä koko sarjan ylle. Loppukauden yllä on nyt iso kysymysmerkki.

– Kaksintaistelu kääntyi nyt entistä kovemmaksi. Voimme odottaa tulenkatkuisia ulostuloja, topspeedblogin Umberto Zapelloni ennustaa.

– Se kunnioittava ja hienotunteinen luottamus, mikä noiden kahden kuljettajan välillä on ollut, katosi nyt kuin tuhka tuuleen. Mestaruustaisto on myrkytetty, Süddeutsche Zeitungin Elmar Brümmer väittää.

Hamilton: "Minun oli pakko tehdä jotain erityistä"

Menetetty sauma

F1-sarjan suomalaiset jäivät pienempään valoon sunnuntain Britannian kisassa. Mercedeksen Valtteri Bottas aloitti ja lopetti samalta paikalta, sijalta kolme.

– Verstappenin keskeytys ja Hamiltonin aikarangaistus tarjosivat suomalaiselle mainion voittosauman. Sen sijaan hän vietti suurimman osan kilpailusta rimpuilemalla ja jahtaamalla häntä huonommilla autoilla ajavia kuljettajia. Hän ei toki tehnyt virheitä, kuten Red Bullin (Sergio) Perez teki. Hän vastasi tallimääräyksiin ongelmitta, mikä näyttikin siltä, että hän on Mercedekselle ideaali kakkoskuljettaja. Mutta ei yhtään sen enempää, PlanetF1:n Finley Crebolder arvioi Bottasta, antaen arvosanan kuusi.

VIDEO: Bottas saa tallimääräyksen

Menetetty sauma painoi myös The Racen Edd Strawin vaakakupissa.

– Suhteellisen reipas suoritus, mutta hänen olisi pitänyt olla korkeammalla sunnuntaina, Straw arvioi, antaen arvosanan kuusi.

Bottas kuittasi samanlaisia arvosanoja useilta F1-toimittajilta. Autosportin Alex Kalinauckas liittyi komppaniaan.

– Hän maksoi hintaa, kun hän tarjosi Hamiltonille vetoapua aika-ajossa. Hän teki sprintissä sen, minkä pystyi. Kaksi surkeaa lähtöä maksoivat hänelle rajua hintaa sunnuntaina, Kalinauckas perusteli näkemystään.

VIDEO: C Moren studio analysoi Valtteri Bottaksen Britannian GP:n

Alfa Romeon Kimi Räikkönen sai PlanetF1:n Crebolderilta enemmän lämpöä. Räikkönen taisteli sunnuntain kisassa pitkään pistesijoista, tipahtaen lopussa joukon perälle pyörähdyksen myötä.

– Ennen sitä hän oli yksi päivän vakuuttavimmista kuljettajista. Hän taisteli pisteistä vajavaisella autolla. Hänen viikonloppunsa kokonaisarvosanaa pudottaa lopun tarpeeton taistelu Red Bullin Sergio Perezstä vastaan. Ja tutun ankea aika-ajo, Crebolder kävi läpi, antaen Räikköselle arvosanan 7,5.

The Racen Straw nosti samaisen aika-ajotekijän esille.

– Se on yhä hänen heikkoutensa. Kisassa hän nousi pistetaisteluun mukaan, Straw summasi, antaen arvosanan seitsemän.

VIDEO: Räikkönen ja Perez kolaroivat

Formulastudio analysoi Räikkösen kisan

Räikkönen: "Semmoinen kisa kuin ajattelinkin"

Perez: "Tämä viikonloppu meidän täytyy unohtaa"

Viimeinen kierros: Hamilton juhlii voittoa kotiyleisönsä edessä

Kisan kärkikolmikon kommentit

Lue myös:

    Uusimmat