Valtteri Bottas puolustautuu F1-kritiikiltä – "Sääli, jos jotkut kokevat niin"

F1-kausi 2019 on käynnistynyt Mercedeksen dominoinnilla, eivätkä muut tallit ole päässeet pisteissä lähellekään. Hopeanuolten vahva hallinta on samalla kirvoittanut liikkeelle viestejä, joissa lajia on moitittu tylsyydestä. Mercedeksen Valtteri Bottas puolustautuu näiltä puheilta kilpa-ajajan mentaliteetilla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kanadan GP suorana 7.-9.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 16.55,
2. harjoitukset klo 20.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Kanadan GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Kauden viidessä ensimmäisessä kisassa Mercedes juhli kaksoisvoittoa, ja kuudennessakin GP:ssä napsahtivat sijat 1 ja 3. Tuoreeltaan esimerkiksi F1-legenda Jacques Villeneuve on laukonut Mersun ylivoiman "olevan kamalaa formula ykkösille".

Bottas avaa tilannetta Mercedeksen nykykuljettajan vinkkelistä.

– Tietenkin me olemme kaikki kilpa-ajajia ja tykkäämme ajaa tiukkaa kilpailua. Se on hauskaa ja kaikki me nautimme siitä. Ei haittaa, vaikka olisi kolmen tiimin kesken tosi tiukkaa vääntöä, kunhan itse lopussa voittaa sen kisan, Bottas alustaa C Morelle.

– Ei se itselle tylsää ole. On kuitenkin niin kovat panokset tänä vuonna tässä mestaruudesta taisteltaessa. Vaikka olisi vain yksi auto, niin ei se tylsäksi käy. Tietenkin sääli katsojille, jos jotkut kokevat, että se on näin. Mutta muistutan vaan, että kausi on pitkä.

Lewis Hamilton johtaa kuljettajien MM-sarjaa 17 pisteellä ennen Mercedes-tallikaveriaan Bottasta. Kolmantena olevaan Ferrarin Sebastian Vetteliin Hamiltonin kaula on peräti 55 pinnaa. Valmistajien MM-sarjassa Mercedeksen johto ennen Ferraria on hurjat 118 pistettä.

– Muut tiimit tulevat parantamaan ja ikinä ei tiedä, mitä kisoissa voi tapahtua. Mutta se, minkä takia olemme tässä asemassa tiiminä, on se, että olemme tehneet vain hemmetin hyvää työtä. Se on ihan fakta, Bottas alleviivaa.

Lue myös:

    Uusimmat