Valtteri Bottaksella paikka asettaa F1-pomo noloon valoon – kärkitaisto kahden kauppa?

2:01
Video: Tähän ratkesi Bahrainin GP:n voitto - Mika Salo nostaa esiin ratkaisevan virheen

Red Bullin F1-neuvonantajan Helmut Markon mukaan Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin keskinäinen taisto formulakauden avauskisassa osoitti sen, että kyseinen kaksikko on ”omilla luvuillaan”. Marko ei edes laske Mercedeksen suomalaiskuskia Valtteri Bottasta mukaan mestaruustaistoon.

Verstappen ja Hamilton kävivät erittäin kiivasta keskinäistä vääntöä F1-kauden avauskisan, Bahrainin GP:n loppuhetkillä. Ensimmäisen varikkopysähdyksen yhteydessä kilpailun kärkeen noussut Hamilton onnistui kuin onnistuikin pitämään Verstappenin takanaan.

Kolmanneksi tullut Bottas jäi kaksikosta 37 sekunnin päähän. Aikaero selittyy osin sillä, että Bottas teki ylimääräisen varikkopysähdyksen kilpailun lopulla. Tämän avulla Bottas nappasi nopeimman kierroksen nimiinsä.

Monet eri asiantuntijat ovat povanneet, että kuljettajien maailmanmestaruus ratkotaan tällä kaudella Hamiltonin ja Verstappenin välillä.

– Kisa näytti selkeästi sen, että he ovat täysin omalla tasollaan, Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko sanoi Formul1.de-sivustolle.

Marko myöntää, että Hamiltonilla on vielä Verstappeniin nähden etulyöntiasema.

– Kyse on aivan uskomattomasta johdonmukaisuudesta, Marko sanoi Hamiltonista.

– En tiedä kuinka pitkään hän jatkaa ja kuinka monta voittoa vielä hän ottaa. Tuo oli taktisesti häneltä loistokisa. Hän teki Maxin elämästä vaikeaa.

– Joka tapauksessa: he ovat karussa muilta, Marko sanoi ja viittasi muun muassa Mercedeksen suomalaiskuskiin Bottakseen.

Toissa viikonloppuna Bahrainissa Verstappen sai Hamiltonin kiinni kisan loppuvaiheilla. Verstappen ehti myös Mercedeksen brittikuskin edelle, joutuen kuitenkin antamaan sijoituksen takaisin. Verstappenin ohitusyritys kun päättyi rataviivojen ylittämiseen.

Red Bull -pomo Markon mukaan Verstappenin oli pakko päästä Hamilton takaisin kärkeen, koska ilman tätä Verstappenille olisi määrätty ”riittävä rangaistus” sijoitusten kääntämiseksi.

– Ihan sama vaikka Max olisi repinyt 5,8 sekunnin kaulan. Sitten hänelle olisi annettu 10 sekunnin aikarangaistus. Edellä pysyminen ei olisi auttanut millään tavalla, Marko näkee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja